Изберете Страница

Нов бъг прекъсва WiFi при присъединяване към мрежа със специфично название

Внимавайте, когато се прикачвате към WiFi мрежи с необичайни имена – това може да ви създаде редица главоболия. BleepingComputer и AppleInsider твърдят, че изследователят по сигурността Карл Куш e открил бъг, който “чупи” WiFi на устройства с iOS при специфична комбинация от знаци в наименованието на мрежата.

Ако SSID на мрежата е „%p%s%s%s%s%n“, вашият iPhone ще изгуби WiFi функционалност. За щастие можете да оправите проблема, чрез ресет на мрежовите настройки, но това все пак изисква време и е по-добре да избягвате свързването към подобни точки.


Към момента причината за бъга не е ясна, но BleepingComputer предполага, че това може да е недостатък във форматирането на низове. По-просто казано, iOS може да обърка записите % с команди за програмиране и променливи. Грешката е открита при iOS 14.4.2, но все още е проблем и при iOS 14.6.

Всъщност подобни бъгове не са непознати за потребителите на iOS и macOS. През 2018 година символ предизвика срив в операционните системи, при получаване в съобщение. Проблемите с WiFi обаче са рядкост и този бъг би улеснил шегобийците при объркване на телефона ви с помощта на обществено достъпни WiFi точки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This