Изберете страница

Нов бъг прекъсва WiFi при присъединяване към мрежа със специфично название

Внимавайте, когато се прикачвате към WiFi мрежи с необичайни имена – това може да ви създаде редица главоболия. BleepingComputer и AppleInsider твърдят, че изследователят по сигурността Карл Куш e открил бъг, който “чупи” WiFi на устройства с iOS при специфична комбинация от знаци в наименованието на мрежата.

Ако SSID на мрежата е „%p%s%s%s%s%n“, вашият iPhone ще изгуби WiFi функционалност. За щастие можете да оправите проблема, чрез ресет на мрежовите настройки, но това все пак изисква време и е по-добре да избягвате свързването към подобни точки.


Към момента причината за бъга не е ясна, но BleepingComputer предполага, че това може да е недостатък във форматирането на низове. По-просто казано, iOS може да обърка записите % с команди за програмиране и променливи. Грешката е открита при iOS 14.4.2, но все още е проблем и при iOS 14.6.

Всъщност подобни бъгове не са непознати за потребителите на iOS и macOS. През 2018 година символ предизвика срив в операционните системи, при получаване в съобщение. Проблемите с WiFi обаче са рядкост и този бъг би улеснил шегобийците при объркване на телефона ви с помощта на обществено достъпни WiFi точки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This