Изберете Страница

Нов бъг прекъсва WiFi при присъединяване към мрежа със специфично название

Внимавайте, когато се прикачвате към WiFi мрежи с необичайни имена – това може да ви създаде редица главоболия. BleepingComputer и AppleInsider твърдят, че изследователят по сигурността Карл Куш e открил бъг, който “чупи” WiFi на устройства с iOS при специфична комбинация от знаци в наименованието на мрежата.

Ако SSID на мрежата е „%p%s%s%s%s%n“, вашият iPhone ще изгуби WiFi функционалност. За щастие можете да оправите проблема, чрез ресет на мрежовите настройки, но това все пак изисква време и е по-добре да избягвате свързването към подобни точки.


Към момента причината за бъга не е ясна, но BleepingComputer предполага, че това може да е недостатък във форматирането на низове. По-просто казано, iOS може да обърка записите % с команди за програмиране и променливи. Грешката е открита при iOS 14.4.2, но все още е проблем и при iOS 14.6.

Всъщност подобни бъгове не са непознати за потребителите на iOS и macOS. През 2018 година символ предизвика срив в операционните системи, при получаване в съобщение. Проблемите с WiFi обаче са рядкост и този бъг би улеснил шегобийците при объркване на телефона ви с помощта на обществено достъпни WiFi точки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This