Изберете страница

Нов бъг прекъсва WiFi при присъединяване към мрежа със специфично название

Внимавайте, когато се прикачвате към WiFi мрежи с необичайни имена – това може да ви създаде редица главоболия. BleepingComputer и AppleInsider твърдят, че изследователят по сигурността Карл Куш e открил бъг, който “чупи” WiFi на устройства с iOS при специфична комбинация от знаци в наименованието на мрежата.

Ако SSID на мрежата е „%p%s%s%s%s%n“, вашият iPhone ще изгуби WiFi функционалност. За щастие можете да оправите проблема, чрез ресет на мрежовите настройки, но това все пак изисква време и е по-добре да избягвате свързването към подобни точки.


Към момента причината за бъга не е ясна, но BleepingComputer предполага, че това може да е недостатък във форматирането на низове. По-просто казано, iOS може да обърка записите % с команди за програмиране и променливи. Грешката е открита при iOS 14.4.2, но все още е проблем и при iOS 14.6.

Всъщност подобни бъгове не са непознати за потребителите на iOS и macOS. През 2018 година символ предизвика срив в операционните системи, при получаване в съобщение. Проблемите с WiFi обаче са рядкост и този бъг би улеснил шегобийците при объркване на телефона ви с помощта на обществено достъпни WiFi точки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This