Софтуерните инженери от Aloha Browser откриха два Unicode символа, които могат да сринат всяко Apple устройство, което използва шрифта по подразбиране San Francisco. Този бъг предизвиква краш при iPhone, iPad Mac и дори Applе TV, които показват на екрана текст, съдържащ някои от тези символи.

Когато символите се покажат в дадено приложение, софтуерат крашва незабавно, а в много от случаите самото приложение не може да се възстанови и трябва да бъде преинсталирано. Според екипа на Aloha Browser, Apple е наясно с бъга и скоро ще пусне поправка, чрез нова актуализация на софтуера.

Всъщност проблемът засяга само текущите версии на iOS, tvOS, macOS и watchOS и вече е фиксиран в бета версиите. Това е вторият подобен бъг тази година, след като наскоро се оказа, че линк в съобщение може да срине всяко устройство, до което бъде изпратен. През 2016 година друг бъг засегна устройствата на Apple, които крашваха при опит да се отвори CrashSafari.com, а година преди това т.нар. Unicode of Death претоварваше паметта на iPhone, използвайки арабски знаци. Сега обаче са засегнати много приложения и проблемът може да бъде използван за предизвикване на хаос, така че компанията ще трябва да побърза с пускането на фикса.