iPhone 9 най-вероятно ще дойде с единична задна камера, но този сензор ще получи редица големи подобрения от Apple, сочи ново изтекло изображение. На снимката виждаме още по-голям обектив, който ще спомогне за по-добри снимки и клипове. Можем да очакваме още оптична стабилизация и подобрена ефективност при слаба осветеност.

Разбира се ще се наложи да изчакаме още месец, за да разберем какви тайни крият бъдещите модели iPhone, но благодарение на нарастващия поток слухове, вече имаме известна представа за това.

Както вече знаете, 6.1 инчовият LCD модел ще е най-евтината опция в тазгодишната гама устройства, но за да задържи интереса на потребителите, компанията ще трябва да предложи и още нещо, освен по-ниския ценови маркер. Освен пропускането на OLED екрана, се очаква той да бъде лишен и от 3D Touch, а любителите на мобилната фотография, ще трябва да разчитат на единична, вместо на двойна камера, но със сигурност тя няма да е същата, която в момента предлага iPhone 8. Снимката, публикувана от Slashleaks намеква за по-голям сензор, който ще осигури по-добри и ясни снимки и клипове. Тя показва още и преместването на LED светкавицата и блестящото стъклено покритие на телефона, което е явно доказателство за стъклен панел и съответно възможност за безжично зареждане. За съжаление няма как да потвърдим истинността на тази снимка, но пък е интересно да правим предположения, възоснова на нея.