Както вече стана ясно, хардуерното събитие на Apple, на което се очаква да видим новия iPhone, iPad и Apple Watch, ще се забави, в сравнение с предходните години.

Пандемията от коронавирус остави своя отпечатък върху множество събития и донесе известна несигурност за старта на не едно устройство. Това не подмина и Apple и докато слуховете за потенциално забавяне са все по-упорити, Джон Просър прогнозира графика на стартиране на новото продуктово портфолио тази година:


Според него, събитието за стартиране на iPhone 12 ще се проведе през седмицата, започваща на 12 октомври, или почти с месец закъснение от обичайния цикъл на компанията. Предварителноте поръчки ще започнат същата седмица, а доставките – през следващата. Що се отнаяс до iPhone 12 Pro, предварителните поръчки и доставките ще стартират през ноември, но точна дата не се посочва.

Твърди се, че Apple ще стартира новите Apple Watch и iPad през втората седмица на септември, чрез прессъобщение, подобно на iPhone SE (2020), но все пак стартовите дати все още може да се променят, както посочва самият Просър.