Две нови изображения бяха публикувани в социалните мрежи и разкриват шасито на iPhone 13. Течът показва и размерите на четирите устройства от серията.

Всъщност производителите на аксесоари за смартфони често разкриват как може да изглежда определен, още неиздаден продукт. Това се случи и с iPhone 13, след като в Weibo се появиха тези снимки. Макетите се използват от производителите на аксесоари за подготовка на калъфи, преди устройствата да стартират официално.

Benks, известен китайски производител на калъфи, публикува двете снимки в Weibo, разкривайки размерите на предстоящата серия iPhone 13 – 5.4 инчовия iPhone 13 mini, 6.1 инчовите iPhone 13 и iPhone 13 Pro и 6.7 инчовия iPhone 13 Pro Max. Очаква се по-големият модул на камерата да даде повече място за новата стабилизация при смяната на сензора за всички модели, а Pro ще разпологат с нов Ultrawide сензор.

Всъщност новата серия ще има почти идентичен вид с моделите iPhone 12, а основната разлика ще е по-малкият прорез в екрана и диагоналната настройка на задната камера при стандартните модели и мини. Двата Pro модела ще се отличават с по-голяма дебелина, за да предоставят повече място за по-мощната батерия, която ще захранва 120 Hz OLED дисплеи.