Изберете страница

Ново изтичане на снимки доказва за пореден път, колко ефективно Samsung копира Apple

Когато през септември Apple представи своя нов iPhone 7, нямаше почти никакви изненади, дизайнът и характеристиките му бяха изтекли месеци преди събитието, но компанията беше запазила един коз и това се оказа новата разцветка Jet Black. Зашеметяващият, лъскаво черен цвят с огледален завършек грабна сърцата на милиони потребители и стана толкова популярен, че все още е трудно да се намери в магазините.

Още тогава си помислих, че няма начин Samsung да остави нещата така. Поради грандиозния гаф със самозапалващите се батерии на Note 7, корейската компания изостана в надпреварата с най-върлия си съперник на пазара, вместо да получи желаната преднина, пускайки го месец по-рано.

Настъпи мрачно затишие, което бе нарушено вчера с изтичането на няколко снимки. На пръв поглед това не изглежда странно, корейците все още ближат раните си, нанесени от многомилиардните загуби и излъганото доверие на своите фенове и явно търсят начин да се реваншират.

Само два месеца след провала обаче, Samsung вече е готова да пусне на пазара своя „собствена“ версия на хитовия Jet Black нюанс, нагло копирана от Apple!

Става въпрос за поредица снимки, публикувани в китайската социална мрежа Weibo от фен блога SamMobile, на които виждаме Galaxy S7 Edge в добре познатият ни лъскаво черен нюанс. Разбира се, устройството изглежда прекрасно, но няма как де отречем явната кражба на идеята, нали?

Разгледайте галерията, за да ви стане ясно как корейския гигант за пореден път се е „вдъхновил“ от своя съперник от Купертино:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This