Изберете Страница

Ново изтичане на снимки доказва за пореден път, колко ефективно Samsung копира Apple

Когато през септември Apple представи своя нов iPhone 7, нямаше почти никакви изненади, дизайнът и характеристиките му бяха изтекли месеци преди събитието, но компанията беше запазила един коз и това се оказа новата разцветка Jet Black. Зашеметяващият, лъскаво черен цвят с огледален завършек грабна сърцата на милиони потребители и стана толкова популярен, че все още е трудно да се намери в магазините.

Още тогава си помислих, че няма начин Samsung да остави нещата така. Поради грандиозния гаф със самозапалващите се батерии на Note 7, корейската компания изостана в надпреварата с най-върлия си съперник на пазара, вместо да получи желаната преднина, пускайки го месец по-рано.

Настъпи мрачно затишие, което бе нарушено вчера с изтичането на няколко снимки. На пръв поглед това не изглежда странно, корейците все още ближат раните си, нанесени от многомилиардните загуби и излъганото доверие на своите фенове и явно търсят начин да се реваншират.

Само два месеца след провала обаче, Samsung вече е готова да пусне на пазара своя „собствена“ версия на хитовия Jet Black нюанс, нагло копирана от Apple!

Става въпрос за поредица снимки, публикувани в китайската социална мрежа Weibo от фен блога SamMobile, на които виждаме Galaxy S7 Edge в добре познатият ни лъскаво черен нюанс. Разбира се, устройството изглежда прекрасно, но няма как де отречем явната кражба на идеята, нали?

Разгледайте галерията, за да ви стане ясно как корейския гигант за пореден път се е „вдъхновил“ от своя съперник от Купертино:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар