Когато през септември Apple представи своя нов iPhone 7, нямаше почти никакви изненади, дизайнът и характеристиките му бяха изтекли месеци преди събитието, но компанията беше запазила един коз и това се оказа новата разцветка Jet Black. Зашеметяващият, лъскаво черен цвят с огледален завършек грабна сърцата на милиони потребители и стана толкова популярен, че все още е трудно да се намери в магазините.

Още тогава си помислих, че няма начин Samsung да остави нещата така. Поради грандиозния гаф със самозапалващите се батерии на Note 7, корейската компания изостана в надпреварата с най-върлия си съперник на пазара, вместо да получи желаната преднина, пускайки го месец по-рано.

Настъпи мрачно затишие, което бе нарушено вчера с изтичането на няколко снимки. На пръв поглед това не изглежда странно, корейците все още ближат раните си, нанесени от многомилиардните загуби и излъганото доверие на своите фенове и явно търсят начин да се реваншират.

Само два месеца след провала обаче, Samsung вече е готова да пусне на пазара своя „собствена“ версия на хитовия Jet Black нюанс, нагло копирана от Apple!

Става въпрос за поредица снимки, публикувани в китайската социална мрежа Weibo от фен блога SamMobile, на които виждаме Galaxy S7 Edge в добре познатият ни лъскаво черен нюанс. Разбира се, устройството изглежда прекрасно, но няма как де отречем явната кражба на идеята, нали?

Разгледайте галерията, за да ви стане ясно как корейския гигант за пореден път се е „вдъхновил“ от своя съперник от Купертино: