Изберете страница

Ново изтичане дава представа за елегантния дизайн на iPhone 8

До премиерата на най-очаквания смартфон тази година, iPhone 8 остава още около месец и това е причината изтичанията, свързани с него да ни заливат буквално всеки ден. Въпреки че Apple както обикновено се старае да запази подробностите в тайна, служители във Foxconn регулярно пускат информация за новото поколение iPhone в социалната мрежа Weibo.

Последните снимки, публикувани там ни дават ясна представа за елегантния дизайн на десетия юбилеен модел на компанията, тъй като са на предния му панел. Както вече знаем от предишните слухове и изтичания, екранът ще има тънка рамка, с изключение на горната си част, където е обособена зона, в която се помещават предната FaceTime камера и съпътстващите я сензори. Те ще бъдат използвани в новата 3D система за лицево разпознаване, а според спекулациите именно тази система ще замени добре познатият ни Touch ID, чието вграждане под екрана предизвика редица затруднения.

Според последните доклади, функцията за лицево разпознаване ще може да идентифицира потребителя, когато устройстово е поставено на масата, а инфрачервените сензори, ще спомогнат това да се случва безотказно дори и в по-тъмна среда. Някои детайл, открити в наскоро изтеклия тестови фирмуер на HomePod свидетелстват за това, че същата функция ще бъде използвана и за удостоверяване при трансакции чрез Apple Pay. Тя е придобита от израелската компания Realface и се смята за изключително прецизна и способна да разпознава дори лицата на близнаци.

Трябва да отбележим също така и, че предната FaceTime камера също бележи значителен напредък, като ще е способна да записва 4K видео с 60 кадъра в секунда, според разкритията на разработчиците, анализирали кода на фирмуера.

Последните слухове твърдят, че новите модели iPhone вече са в масово производство, което означава, че можем да сме сигурни, че те ще дебютират по някое време следващия месец и ще бъдат пуснати в продажба веднага след това. Що се отнася до спекулациите за евентуалното закъснение на iPhone 8, то той най-вероятно също ще бъде представен през септември и пуснат в продажба, но количествата на пазара ще бъдат силно ограничени през първите седмици след премиерата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This