Изберете страница

Ново изтичане дава представа за елегантния дизайн на iPhone 8

До премиерата на най-очаквания смартфон тази година, iPhone 8 остава още около месец и това е причината изтичанията, свързани с него да ни заливат буквално всеки ден. Въпреки че Apple както обикновено се старае да запази подробностите в тайна, служители във Foxconn регулярно пускат информация за новото поколение iPhone в социалната мрежа Weibo.

Последните снимки, публикувани там ни дават ясна представа за елегантния дизайн на десетия юбилеен модел на компанията, тъй като са на предния му панел. Както вече знаем от предишните слухове и изтичания, екранът ще има тънка рамка, с изключение на горната си част, където е обособена зона, в която се помещават предната FaceTime камера и съпътстващите я сензори. Те ще бъдат използвани в новата 3D система за лицево разпознаване, а според спекулациите именно тази система ще замени добре познатият ни Touch ID, чието вграждане под екрана предизвика редица затруднения.

Според последните доклади, функцията за лицево разпознаване ще може да идентифицира потребителя, когато устройстово е поставено на масата, а инфрачервените сензори, ще спомогнат това да се случва безотказно дори и в по-тъмна среда. Някои детайл, открити в наскоро изтеклия тестови фирмуер на HomePod свидетелстват за това, че същата функция ще бъде използвана и за удостоверяване при трансакции чрез Apple Pay. Тя е придобита от израелската компания Realface и се смята за изключително прецизна и способна да разпознава дори лицата на близнаци.

Трябва да отбележим също така и, че предната FaceTime камера също бележи значителен напредък, като ще е способна да записва 4K видео с 60 кадъра в секунда, според разкритията на разработчиците, анализирали кода на фирмуера.

Последните слухове твърдят, че новите модели iPhone вече са в масово производство, което означава, че можем да сме сигурни, че те ще дебютират по някое време следващия месец и ще бъдат пуснати в продажба веднага след това. Що се отнася до спекулациите за евентуалното закъснение на iPhone 8, то той най-вероятно също ще бъде представен през септември и пуснат в продажба, но количествата на пазара ще бъдат силно ограничени през първите седмици след премиерата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This