Изберете Страница

Ново изтичане дава представа за елегантния дизайн на iPhone 8

До премиерата на най-очаквания смартфон тази година, iPhone 8 остава още около месец и това е причината изтичанията, свързани с него да ни заливат буквално всеки ден. Въпреки че Apple както обикновено се старае да запази подробностите в тайна, служители във Foxconn регулярно пускат информация за новото поколение iPhone в социалната мрежа Weibo.

Последните снимки, публикувани там ни дават ясна представа за елегантния дизайн на десетия юбилеен модел на компанията, тъй като са на предния му панел. Както вече знаем от предишните слухове и изтичания, екранът ще има тънка рамка, с изключение на горната си част, където е обособена зона, в която се помещават предната FaceTime камера и съпътстващите я сензори. Те ще бъдат използвани в новата 3D система за лицево разпознаване, а според спекулациите именно тази система ще замени добре познатият ни Touch ID, чието вграждане под екрана предизвика редица затруднения.

Според последните доклади, функцията за лицево разпознаване ще може да идентифицира потребителя, когато устройстово е поставено на масата, а инфрачервените сензори, ще спомогнат това да се случва безотказно дори и в по-тъмна среда. Някои детайл, открити в наскоро изтеклия тестови фирмуер на HomePod свидетелстват за това, че същата функция ще бъде използвана и за удостоверяване при трансакции чрез Apple Pay. Тя е придобита от израелската компания Realface и се смята за изключително прецизна и способна да разпознава дори лицата на близнаци.

Трябва да отбележим също така и, че предната FaceTime камера също бележи значителен напредък, като ще е способна да записва 4K видео с 60 кадъра в секунда, според разкритията на разработчиците, анализирали кода на фирмуера.

Последните слухове твърдят, че новите модели iPhone вече са в масово производство, което означава, че можем да сме сигурни, че те ще дебютират по някое време следващия месец и ще бъдат пуснати в продажба веднага след това. Що се отнася до спекулациите за евентуалното закъснение на iPhone 8, то той най-вероятно също ще бъде представен през септември и пуснат в продажба, но количествата на пазара ще бъдат силно ограничени през първите седмици след премиерата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This