Изберете Страница

Ново изследване на Apple показва как AirPods могат да се използват за наблюдение на дихателната честота

Apple и Cornell University публикуваха ново изследване, което подчертава как изследователите могат да оценят дихателната честота, използвайки звук на дишане, получен чрез микрофоните на AirPods и AirPods Pro.

Apple обяснява, че дихателната честота е клинична метрика, която се използва за оценка на цялостното здраве и годност. Тя може да се промени в зависимост от различни фактори, включително упражнения и хронични заболявания. Традиционно пациентите трябва да посетят своя лекар за тестове и анализ на дихателната честота, но изследванията на Apple и Cornell University имат за цел да открият начин за дистанционна оценка на показателя.

Използвана е технология, оправлявана от модел, за да се оценят дихателната честота на човек, чрез кратки аудио сегменти, получени след физическо натоварване при здрави възрастни. Данните са събрани от 21 индивида, използващи слушалки с близко поле до микрофон, преди, по време и след тежки упражнения.

Проучването установява, че това аудио може да бъде “жизнеспособен сигнал за пасивна оценка” на дихателните честоти, което го прави и по-рентабилен начин за това в сравнение с традиционното здравеопазване.

Изследването идва след като слухове предположиха, че Apple има планове да добави нови възможности за мониторинг на здравето към AirPods Pro още през следващата година. Очаква се следващия модел AirPods Pro да донесе нови сензори, които да позволят бордовото проследяване на фитнес и различни данни за здравето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This