Изберете Страница

Ново изследване на Apple показва как AirPods могат да се използват за наблюдение на дихателната честота

Apple и Cornell University публикуваха ново изследване, което подчертава как изследователите могат да оценят дихателната честота, използвайки звук на дишане, получен чрез микрофоните на AirPods и AirPods Pro.

Apple обяснява, че дихателната честота е клинична метрика, която се използва за оценка на цялостното здраве и годност. Тя може да се промени в зависимост от различни фактори, включително упражнения и хронични заболявания. Традиционно пациентите трябва да посетят своя лекар за тестове и анализ на дихателната честота, но изследванията на Apple и Cornell University имат за цел да открият начин за дистанционна оценка на показателя.

Използвана е технология, оправлявана от модел, за да се оценят дихателната честота на човек, чрез кратки аудио сегменти, получени след физическо натоварване при здрави възрастни. Данните са събрани от 21 индивида, използващи слушалки с близко поле до микрофон, преди, по време и след тежки упражнения.

Проучването установява, че това аудио може да бъде “жизнеспособен сигнал за пасивна оценка” на дихателните честоти, което го прави и по-рентабилен начин за това в сравнение с традиционното здравеопазване.

Изследването идва след като слухове предположиха, че Apple има планове да добави нови възможности за мониторинг на здравето към AirPods Pro още през следващата година. Очаква се следващия модел AirPods Pro да донесе нови сензори, които да позволят бордовото проследяване на фитнес и различни данни за здравето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This