Изберете Страница

Ново изследване на Apple показва как AirPods могат да се използват за наблюдение на дихателната честота

Apple и Cornell University публикуваха ново изследване, което подчертава как изследователите могат да оценят дихателната честота, използвайки звук на дишане, получен чрез микрофоните на AirPods и AirPods Pro.

Apple обяснява, че дихателната честота е клинична метрика, която се използва за оценка на цялостното здраве и годност. Тя може да се промени в зависимост от различни фактори, включително упражнения и хронични заболявания. Традиционно пациентите трябва да посетят своя лекар за тестове и анализ на дихателната честота, но изследванията на Apple и Cornell University имат за цел да открият начин за дистанционна оценка на показателя.

Използвана е технология, оправлявана от модел, за да се оценят дихателната честота на човек, чрез кратки аудио сегменти, получени след физическо натоварване при здрави възрастни. Данните са събрани от 21 индивида, използващи слушалки с близко поле до микрофон, преди, по време и след тежки упражнения.

Проучването установява, че това аудио може да бъде “жизнеспособен сигнал за пасивна оценка” на дихателните честоти, което го прави и по-рентабилен начин за това в сравнение с традиционното здравеопазване.

Изследването идва след като слухове предположиха, че Apple има планове да добави нови възможности за мониторинг на здравето към AirPods Pro още през следващата година. Очаква се следващия модел AirPods Pro да донесе нови сензори, които да позволят бордовото проследяване на фитнес и различни данни за здравето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This