Изберете страница

Ново видео ни дава може би първия поглед върху следващите модели iPhone

Apple ще пусне тази есен три модела iPhone, твърдят слуховете – два наследника на iPhone X и един по-евтин LCD вариант, които обаче ще имат сходен дизайн и поддръжка на Face ID.

Японският блог Macotakara се е сдобил с три макета на тези модели и предостави видео, в което ги сравнява. Това, което можем да забележим е, че LCD вариантът е по-голям от 5.8 инчовия модел и по-малък от 6.5 инчовия iPhone X Plus, като реалните му размери са 150.91 х 75.72 х 8.47 мм, което означава, че той ще е по-дебел от iPhone 8. На гърба на макета има камера, подобна на тази на iPhone 8, чийто модул обаче изглежда малко по-голям, което показва, че ще има известни подобрения. SIM държачът се намира по-ниско от този на iPhone X, което не е ясно с каква цел е направено, ако разбира се приемем, че макетите са реални. Може би слуховете за поддръжка на две SIM карти най-сетне ще се материализират в този модел, което би могло да е една от причините за промяната в дизайна. Прорезът в горната част на екрана изглежда по-голям от този на текущия iPhone X, което също е до някъде странно.

Що се отнася до 5.8 инчовия модел, размерите му са 143.65 х 72.03 х 7.69 мм, или с 1.1 мм по-широк от iPhone X. Той има същия дизайн, като своя предшественик, а задната му камера като че ли е малко неправилно поставена, но в крайна сметка става въпрос за макет.

iPhone X Plus е с големината на iPhone 8 Plus – 157.53 х 77.44 х 7.85, което е с само с около 1 мм повече на ширина, а задната му камера е тройна, както предполагат някои слухове. Предната TrueDepth камера заема същото положение като тази на iPhone X, което означава, че отново ще имаме т.нар. уши, в които ще се показва допълнителна информация.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This