Изберете страница

Новото поколение iPhone Х ще има 4GB RAM и двуклетъчна батерия

Известният анализатор Минг-Чи Куо, който често публикува информация, събрана от източници по веригата за доставки на компоненти на Apple в Азия, сподели новите си прогнози за следващото поколение iPhone, което се очаква по-късно тази година.

Според него 6.1 инчавият iPhone с LCD екран ще се сглабява от Pegatron, Foxconn и Wistron при разпределение съответно 60/30/10%, а Japan Display ще достави около 70% от LCD панелите, като се очаква Apple да използва шест инчови Full Active LCD екрани, които изискват ултра тънки рамки от 0.5 мм от всички страни.

Очакванията за новите модели iPhone включват почти безрамков дисплей без хоум бутон и с прорез за TrueDepth камерата и сензорите, 3D Touch функционалност, Face ID и Animoji. Според Куо батерията на LCD варианта ще бъде 2850 – 2950 mAh, което е с 8.5% повече от тази на iPhone X, а повишеният й капацитет ще е в резултат от намаляването на основната платка. Очакваната цена на телефона е от 700 до 800 долара за САЩ. Така LCD моделът ще се превърне в устройство с някои компромиси в дизайна, като алуминиева рамка, липса на 3D Touch функционалност, единична задна камера с двойна леща и 3GB оперативна памет, наред с по-малкото място за съхранение, в сравнение с останалите тазгодишни модели.

Следващото поколение OLED модели – iPhone X и iPhone X Plus, според Куо ще имат 4GB оперативна памет и до 25% повече капацитет на батерията, която ще е между 3300 и 3400 mAh. Анализаторът добавя, че Apple ще използва за нея двукомпонентен дизайн и L-образна форма, което може да й донесе още 10% допълнителен капацитет. Според него освен по-големите си екрани, двата OLED мадела няма да бъдат значителен ъпгрейд спрямо iPhone X, тъй като не се очакват особени подобрения в TrueDepth камерата до 2019 година, въпреки това те ще се продават по-добре от 6.1 инчовия LCD вариант.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This