Известният анализатор Минг-Чи Куо, който често публикува информация, събрана от източници по веригата за доставки на компоненти на Apple в Азия, сподели новите си прогнози за следващото поколение iPhone, което се очаква по-късно тази година.

Според него 6.1 инчавият iPhone с LCD екран ще се сглабява от Pegatron, Foxconn и Wistron при разпределение съответно 60/30/10%, а Japan Display ще достави около 70% от LCD панелите, като се очаква Apple да използва шест инчови Full Active LCD екрани, които изискват ултра тънки рамки от 0.5 мм от всички страни.

Очакванията за новите модели iPhone включват почти безрамков дисплей без хоум бутон и с прорез за TrueDepth камерата и сензорите, 3D Touch функционалност, Face ID и Animoji. Според Куо батерията на LCD варианта ще бъде 2850 – 2950 mAh, което е с 8.5% повече от тази на iPhone X, а повишеният й капацитет ще е в резултат от намаляването на основната платка. Очакваната цена на телефона е от 700 до 800 долара за САЩ. Така LCD моделът ще се превърне в устройство с някои компромиси в дизайна, като алуминиева рамка, липса на 3D Touch функционалност, единична задна камера с двойна леща и 3GB оперативна памет, наред с по-малкото място за съхранение, в сравнение с останалите тазгодишни модели.

Следващото поколение OLED модели – iPhone X и iPhone X Plus, според Куо ще имат 4GB оперативна памет и до 25% повече капацитет на батерията, която ще е между 3300 и 3400 mAh. Анализаторът добавя, че Apple ще използва за нея двукомпонентен дизайн и L-образна форма, което може да й донесе още 10% допълнителен капацитет. Според него освен по-големите си екрани, двата OLED мадела няма да бъдат значителен ъпгрейд спрямо iPhone X, тъй като не се очакват особени подобрения в TrueDepth камерата до 2019 година, въпреки това те ще се продават по-добре от 6.1 инчовия LCD вариант.