Вече настъпи сезонът за преглед на резултатите от годишните продажби и прогнози за следващата година, но не на последно място и този за голямото коледно пазаруване.

Apple има всички основания да е потимистично настроена за бъдещото представяне на своя iPhone X, както разбира се и на останалите продукти, сред които и безжичните слушалки AirPods, които очакват своите наследници следващата година. Това твърди известният анализатор Минг-Чи Куо в новия си доклад до инвеститорите. Куо не изяснява точно какви ще са промените в следващия модел, но посочва, че той ще се появи през втората половина на 2018 и ще има по-малък кварцов компонент.

Прогнозите на анализатора може би се градят върху факта, че в момента на пазара има силен недостиг на AirPods, въпреки наближаващите празници, което обикновено се случва преди премиерата на нов модел устройство. Онлайн магазинът на Apple е изчерпал наличностите си до края на годината, а следващите доставки се очакват през януари, което означава, че текущите поръчки ще бъдат изпълнени едва тогава.

Apple представи своето безжично зарядно AirPower и новата кутийка за зареждане на AirPods на събитието си през септември заедно с iPhone X, когато демонстрира, че подложката може да зарежда едновременно телефона, слушалките и часовник, но не спомена нищо за наличности и цени, като единствения ориентир беше „в началото на следващата година“.

Това не звучи в тон с прогнозата на Куо за следващото поколение AirPods, което според него ще дебютира през втората половина на годината, тъй като AirPower най-вероятно ще излезе на пазара през пролетта, но кутийката за зареждане на слушалките ще се забави, а би било твърде странно компанията да я продава самостоятелно, така че можем да предположим, че тя ще дойде заедно с новото поколение слушалки.