Изберете Страница

Нови iPhone 7 вече са свързани с чуждо Apple ID?

Докато iPhone 7 постепенно достига все повече пазари по света, част от потребителите се оплакват от странен проблем. Току що закупени бройки се оказват вече активирани и сворзани с непознато Apple ID.

Activation Lock е функция за защита на Find My iPhone, която се използва за да попречи на крадците да използват чужди устройства.

MacRumors съобщава, че някои потребители, които току що са закупили своите iPhone 7, с изненада откриват, че не могат да завършат настройките, тъй като чисто новите устройства вече са активирани и свързани с чужди акаунти.

Всъщност този проблем не касае само iPhone 7/Plus, има оплаквания и от собственици на минологодишните iPhone 6s/Plus, които откриват след възстановяване на настройките по подразбиране, че не могат да използват своя акаунт.

Все още не е ясно каква точно е причината за объркването на идентификаторите. Apple е уведомена за проблема и ще излезе с официално изявление по въпроса, след като разследва случаите.

Каквато и да е причината обаче, тези потребители са принудени да се обърнат към магазините на компанията за замяна и да изчакат понякога със седмици, поради недостатъчните наличности на пазара, а това е една много неприятна изненада. У нас все още няма регистрирани подобни случаи и можем само да се надяваме, че този проблем няма да засегне българските фенове на марката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар