Изберете Страница

Нови iPhone 7 вече са свързани с чуждо Apple ID?

Докато iPhone 7 постепенно достига все повече пазари по света, част от потребителите се оплакват от странен проблем. Току що закупени бройки се оказват вече активирани и сворзани с непознато Apple ID.

Activation Lock е функция за защита на Find My iPhone, която се използва за да попречи на крадците да използват чужди устройства.

MacRumors съобщава, че някои потребители, които току що са закупили своите iPhone 7, с изненада откриват, че не могат да завършат настройките, тъй като чисто новите устройства вече са активирани и свързани с чужди акаунти.

Всъщност този проблем не касае само iPhone 7/Plus, има оплаквания и от собственици на минологодишните iPhone 6s/Plus, които откриват след възстановяване на настройките по подразбиране, че не могат да използват своя акаунт.

Все още не е ясно каква точно е причината за объркването на идентификаторите. Apple е уведомена за проблема и ще излезе с официално изявление по въпроса, след като разследва случаите.

Каквато и да е причината обаче, тези потребители са принудени да се обърнат към магазините на компанията за замяна и да изчакат понякога със седмици, поради недостатъчните наличности на пазара, а това е една много неприятна изненада. У нас все още няма регистрирани подобни случаи и можем само да се надяваме, че този проблем няма да засегне българските фенове на марката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This