Изберете страница

Нови iPhone 7 вече са свързани с чуждо Apple ID?

Докато iPhone 7 постепенно достига все повече пазари по света, част от потребителите се оплакват от странен проблем. Току що закупени бройки се оказват вече активирани и сворзани с непознато Apple ID.

Activation Lock е функция за защита на Find My iPhone, която се използва за да попречи на крадците да използват чужди устройства.

MacRumors съобщава, че някои потребители, които току що са закупили своите iPhone 7, с изненада откриват, че не могат да завършат настройките, тъй като чисто новите устройства вече са активирани и свързани с чужди акаунти.

Всъщност този проблем не касае само iPhone 7/Plus, има оплаквания и от собственици на минологодишните iPhone 6s/Plus, които откриват след възстановяване на настройките по подразбиране, че не могат да използват своя акаунт.

Все още не е ясно каква точно е причината за объркването на идентификаторите. Apple е уведомена за проблема и ще излезе с официално изявление по въпроса, след като разследва случаите.

Каквато и да е причината обаче, тези потребители са принудени да се обърнат към магазините на компанията за замяна и да изчакат понякога със седмици, поради недостатъчните наличности на пазара, а това е една много неприятна изненада. У нас все още няма регистрирани подобни случаи и можем само да се надяваме, че този проблем няма да засегне българските фенове на марката.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This