Докато iPhone 7 постепенно достига все повече пазари по света, част от потребителите се оплакват от странен проблем. Току що закупени бройки се оказват вече активирани и сворзани с непознато Apple ID.

Activation Lock е функция за защита на Find My iPhone, която се използва за да попречи на крадците да използват чужди устройства.

MacRumors съобщава, че някои потребители, които току що са закупили своите iPhone 7, с изненада откриват, че не могат да завършат настройките, тъй като чисто новите устройства вече са активирани и свързани с чужди акаунти.

Всъщност този проблем не касае само iPhone 7/Plus, има оплаквания и от собственици на минологодишните iPhone 6s/Plus, които откриват след възстановяване на настройките по подразбиране, че не могат да използват своя акаунт.

Все още не е ясно каква точно е причината за объркването на идентификаторите. Apple е уведомена за проблема и ще излезе с официално изявление по въпроса, след като разследва случаите.

Каквато и да е причината обаче, тези потребители са принудени да се обърнат към магазините на компанията за замяна и да изчакат понякога със седмици, поради недостатъчните наличности на пазара, а това е една много неприятна изненада. У нас все още няма регистрирани подобни случаи и можем само да се надяваме, че този проблем няма да засегне българските фенове на марката.