Миналата седмица нов доклад на Bloomberg посочи, че Apple обмисля бъдещи модели iPhone със силно извит екран. Сега дизайнерът Мартин Хайек предлага собственото си виждане под формата на концепция за това, как биха могли да изглеждат те.

В доклада на Bloomberg ясно се подчертава, че компанията има два проекта, които разглеждат както въздушни жестове, така и извит дизайн. Черз тези жестове потребителите биха могли да контролират курсора на екрана, докато самия телефон е описан като извит навътре, позовавайки се на запознати с работата на компанията вътрешни източници.

Bloomberg посочва още, че проектите са още в начален стадий на развитие и биха могли да бъдат спрени, тъй като технологията все още не е готова за потребителите, а завършването им, ако Apple реши да ги продължи, би отнело поне 2 години.

Това разбира се не пречи на Хайек да предложи собствената си визия за бъдещите устройства, а рендерите със сигуронст са любопитни, тъй като явно са повлияни от т.нар. „бананов“ телефон на Nokia – 8110, известен като The Matrix.