Серия нови патенти доказват, че стилусът на Apple може да се използва с iPhone за работа с допълнителни приложения като iMovie например.

Всъщност още през септември Тим Кук отбеляза в свой коментар, че компанията вече тества тези възможности. Социологическо проучване сочи, че повече от 10 000 потребители искат да се възползват от възможностите на Apple Pencil на своя iPhone, а гигантът вече има регистриран и още един патент, който касае работата на стилуса с тракпада на Mac, което също звучи много любопитно.

Документите цитират работа с приложения, съобщения, редактиране на видео и други подобни, полезни функции, които до сега бяха запазени единствено за собствениците на iPad Pro.

Разбира се не трябва да забравяме, че Apple има много регистрирани патенти в различни области, но не всички биват използвани. От друга страна, възможността за работа с Apple Pencil на останалите устройства на компанията , звучи много реално и не се знае, дали тя няма да изненада потребителите си с това още следващата година.