Изберете страница

Нови патенти показват, че Apple Pencil може да работи с iPhone

Серия нови патенти доказват, че стилусът на Apple може да се използва с iPhone за работа с допълнителни приложения като iMovie например.

Всъщност още през септември Тим Кук отбеляза в свой коментар, че компанията вече тества тези възможности. Социологическо проучване сочи, че повече от 10 000 потребители искат да се възползват от възможностите на Apple Pencil на своя iPhone, а гигантът вече има регистриран и още един патент, който касае работата на стилуса с тракпада на Mac, което също звучи много любопитно.

Документите цитират работа с приложения, съобщения, редактиране на видео и други подобни, полезни функции, които до сега бяха запазени единствено за собствениците на iPad Pro.

Разбира се не трябва да забравяме, че Apple има много регистрирани патенти в различни области, но не всички биват използвани. От друга страна, възможността за работа с Apple Pencil на останалите устройства на компанията , звучи много реално и не се знае, дали тя няма да изненада потребителите си с това още следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This