Изберете Страница

Нови патенти показват, че Apple Pencil може да работи с iPhone

Серия нови патенти доказват, че стилусът на Apple може да се използва с iPhone за работа с допълнителни приложения като iMovie например.

Всъщност още през септември Тим Кук отбеляза в свой коментар, че компанията вече тества тези възможности. Социологическо проучване сочи, че повече от 10 000 потребители искат да се възползват от възможностите на Apple Pencil на своя iPhone, а гигантът вече има регистриран и още един патент, който касае работата на стилуса с тракпада на Mac, което също звучи много любопитно.

Документите цитират работа с приложения, съобщения, редактиране на видео и други подобни, полезни функции, които до сега бяха запазени единствено за собствениците на iPad Pro.

Разбира се не трябва да забравяме, че Apple има много регистрирани патенти в различни области, но не всички биват използвани. От друга страна, възможността за работа с Apple Pencil на останалите устройства на компанията , звучи много реално и не се знае, дали тя няма да изненада потребителите си с това още следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This