Почти преди една година, Тим Кук намекна за своя опит с използването на Apple Pencil на iPhone. Ако някога сте виждали какво може да върши този стилус на iPad, то със сигурност искате това да се случи.

Доказателство за усилията на компанията в тази насока са серия патенти, описващи работата на Apple Pencil с iPhone, два от които бяха публикувани вчера. В тях за пръв път се споменава iPhone като целеви продукт на стилуса. Единият документ е озаглавен „Корекция на шума за устройство със стилус“ и на схемата в него е показан сензорен екран на смартфон или таблет, а в самия текст конкретно е посочено, че това са точно iPhone и iPad. Въпреки, че дисплеят на iPhone е твърде малък за рисуване, iOS 11 добавя възможността за използване на стилус за маркиране на уеб страници, имейли, скрийншоти и др. и разбира се той може да бъде използван и за вписване на ръкописни бележки.

И докато сме свикнали с многобройните патенти на Apple, повечето от които никога не се материализират в реални продукти, то този изглежда наистина възможен, още повече, че слухове за работата на iPhone с Apple Pencil се появяват напоследък всяка година, преди премиерата на новото поколение смартфони на компанията. Още повече, че една подобна крачка, би могла да привлече част от евентуалните потребители на Galaxy Note 8, който се очертава като основен конкурент на iPhone 8 тази година и беше представен по-рано тази седмица. Можем да предположим, че компанията ще създаде по-малка версия на своя Apple Pencil, която успешно ще работи с новите модели iPhone и ако не тази година, то в съвсем близко бъдеще.