Изберете Страница

Нови доказателства сочат, че Apple работи върху първия си iPad с Face ID

Face ID може да е знакова характеристика за десетия юбилеен модел iPhone, но няма да остане само негова привилегия. Системата за 3D лицево разпознаване ще стане достъпна за всички модели iPhone тази година, а според последните доклади се разработва и за iPad, като вече има някои доказателства за това.

Кодът, открит в първата бета версия на iOS 11.3 споменава „modern iPad”, който разработчиците виждат като еквивалент на „modern iPhone” от миналата година, който всъщност се оказа iPhone X с Face ID. Използването на този код може и да не е достатъчно, за да се докаже, че Apple ще добави поддръжка за Face ID за някои iPad Pro версии тази година, но въпреки това има смисъл, сочейки, че се работи в тази насока:

В продължение на години, компанията въвежда нови хардуерни или сотуерни функции с всяко поколение iPhone, които в крайна сметка стигат до всички модели смартфони и таблети. Няма причина TrueDepth и респективно Face ID да не достигнат до iPad и дори Mac в бъдеще, освен проблемите с доставките на компоненти.

Някои предишни доклади, включително и бележките на анализатора Минг-Чи Куо твърдяха, че приозводството на iPad Pro с Face ID ще започне тази година. Устройството няма да има хоум бутон, точно като iPhone X, но ще бъде с LCD, вместо с OLED дисплей.

WWDC 2018 най-вероятно ще даде повече отговори на тези въпроси, като ще потвърди или отрече предположенията на разработчиците и анализаторите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This