Изберете Страница

Нови доказателства сочат, че Apple работи върху първия си iPad с Face ID

Face ID може да е знакова характеристика за десетия юбилеен модел iPhone, но няма да остане само негова привилегия. Системата за 3D лицево разпознаване ще стане достъпна за всички модели iPhone тази година, а според последните доклади се разработва и за iPad, като вече има някои доказателства за това.

Кодът, открит в първата бета версия на iOS 11.3 споменава „modern iPad”, който разработчиците виждат като еквивалент на „modern iPhone” от миналата година, който всъщност се оказа iPhone X с Face ID. Използването на този код може и да не е достатъчно, за да се докаже, че Apple ще добави поддръжка за Face ID за някои iPad Pro версии тази година, но въпреки това има смисъл, сочейки, че се работи в тази насока:

В продължение на години, компанията въвежда нови хардуерни или сотуерни функции с всяко поколение iPhone, които в крайна сметка стигат до всички модели смартфони и таблети. Няма причина TrueDepth и респективно Face ID да не достигнат до iPad и дори Mac в бъдеще, освен проблемите с доставките на компоненти.

Някои предишни доклади, включително и бележките на анализатора Минг-Чи Куо твърдяха, че приозводството на iPad Pro с Face ID ще започне тази година. Устройството няма да има хоум бутон, точно като iPhone X, но ще бъде с LCD, вместо с OLED дисплей.

WWDC 2018 най-вероятно ще даде повече отговори на тези въпроси, като ще потвърди или отрече предположенията на разработчиците и анализаторите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This