Face ID може да е знакова характеристика за десетия юбилеен модел iPhone, но няма да остане само негова привилегия. Системата за 3D лицево разпознаване ще стане достъпна за всички модели iPhone тази година, а според последните доклади се разработва и за iPad, като вече има някои доказателства за това.

Кодът, открит в първата бета версия на iOS 11.3 споменава „modern iPad”, който разработчиците виждат като еквивалент на „modern iPhone” от миналата година, който всъщност се оказа iPhone X с Face ID. Използването на този код може и да не е достатъчно, за да се докаже, че Apple ще добави поддръжка за Face ID за някои iPad Pro версии тази година, но въпреки това има смисъл, сочейки, че се работи в тази насока:

В продължение на години, компанията въвежда нови хардуерни или сотуерни функции с всяко поколение iPhone, които в крайна сметка стигат до всички модели смартфони и таблети. Няма причина TrueDepth и респективно Face ID да не достигнат до iPad и дори Mac в бъдеще, освен проблемите с доставките на компоненти.

Някои предишни доклади, включително и бележките на анализатора Минг-Чи Куо твърдяха, че приозводството на iPad Pro с Face ID ще започне тази година. Устройството няма да има хоум бутон, точно като iPhone X, но ще бъде с LCD, вместо с OLED дисплей.

WWDC 2018 най-вероятно ще даде повече отговори на тези въпроси, като ще потвърди или отрече предположенията на разработчиците и анализаторите.