Изберете страница

Нови доказателства сочат, че Apple работи върху първия си iPad с Face ID

Face ID може да е знакова характеристика за десетия юбилеен модел iPhone, но няма да остане само негова привилегия. Системата за 3D лицево разпознаване ще стане достъпна за всички модели iPhone тази година, а според последните доклади се разработва и за iPad, като вече има някои доказателства за това.

Кодът, открит в първата бета версия на iOS 11.3 споменава „modern iPad”, който разработчиците виждат като еквивалент на „modern iPhone” от миналата година, който всъщност се оказа iPhone X с Face ID. Използването на този код може и да не е достатъчно, за да се докаже, че Apple ще добави поддръжка за Face ID за някои iPad Pro версии тази година, но въпреки това има смисъл, сочейки, че се работи в тази насока:

В продължение на години, компанията въвежда нови хардуерни или сотуерни функции с всяко поколение iPhone, които в крайна сметка стигат до всички модели смартфони и таблети. Няма причина TrueDepth и респективно Face ID да не достигнат до iPad и дори Mac в бъдеще, освен проблемите с доставките на компоненти.

Някои предишни доклади, включително и бележките на анализатора Минг-Чи Куо твърдяха, че приозводството на iPad Pro с Face ID ще започне тази година. Устройството няма да има хоум бутон, точно като iPhone X, но ще бъде с LCD, вместо с OLED дисплей.

WWDC 2018 най-вероятно ще даде повече отговори на тези въпроси, като ще потвърди или отрече предположенията на разработчиците и анализаторите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This