Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще дебютира този месец

Точно когато слуховете за новия MacBook Pro утихнаха, се появи нов доклад, според който той не само ще бъде представен този месец, но и ще се появи на пазара. Информацията идва от „надеждни китайски източници“ по веригата доставчици на Apple.

По отношение на характеристиките на новата машина, от предишни слухове знаем, че тя ще притежава USB Type-C и Thunderbolt 3, като се очаква компанията отново да неправи решителна крачка, като изостави MagSafe и Thunderbolt 2, както и традиционните USB портове. Тази стъпка изглежда наистина смела, доколкото видяхме толкова разнопосочни мнения след премахването на 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7.

В допълнение MacBook Pro 2016 ще разполага и с OLED сензорен екран, който ще замени функционалните бутони в гирната част на клавиатурата и с вграден Touch ID сензор за отпечатъци, вграден в бутона за включване, което ще повиши сигурността му.

Същият този доклад се опитва да предскаже и бъдещето на MacBook Air, като твърди че Apple ще прекрати производството на 11 инчовия модел, но ще продължи да предлага 13 инчовия му събрат. Това предположение изглежда е продиктувано от появата на 12 инчовия вариант в гамата на компанията.

За момента няма обявена точна дата, на която ще дебютират новите MacBook, което е леко обезпокоително като се има предвид, че вече мина средата на месеца, но можем само да се надяваме, че в следващите дни и това ще стане ясно, след като източниците все още говорят за октомври в своите доклади.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This