Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще дебютира този месец

Точно когато слуховете за новия MacBook Pro утихнаха, се появи нов доклад, според който той не само ще бъде представен този месец, но и ще се появи на пазара. Информацията идва от „надеждни китайски източници“ по веригата доставчици на Apple.

По отношение на характеристиките на новата машина, от предишни слухове знаем, че тя ще притежава USB Type-C и Thunderbolt 3, като се очаква компанията отново да неправи решителна крачка, като изостави MagSafe и Thunderbolt 2, както и традиционните USB портове. Тази стъпка изглежда наистина смела, доколкото видяхме толкова разнопосочни мнения след премахването на 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7.

В допълнение MacBook Pro 2016 ще разполага и с OLED сензорен екран, който ще замени функционалните бутони в гирната част на клавиатурата и с вграден Touch ID сензор за отпечатъци, вграден в бутона за включване, което ще повиши сигурността му.

Същият този доклад се опитва да предскаже и бъдещето на MacBook Air, като твърди че Apple ще прекрати производството на 11 инчовия модел, но ще продължи да предлага 13 инчовия му събрат. Това предположение изглежда е продиктувано от появата на 12 инчовия вариант в гамата на компанията.

За момента няма обявена точна дата, на която ще дебютират новите MacBook, което е леко обезпокоително като се има предвид, че вече мина средата на месеца, но можем само да се надяваме, че в следващите дни и това ще стане ясно, след като източниците все още говорят за октомври в своите доклади.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This