Изберете Страница

Новият MacBook Pro ще дебютира този месец

Точно когато слуховете за новия MacBook Pro утихнаха, се появи нов доклад, според който той не само ще бъде представен този месец, но и ще се появи на пазара. Информацията идва от „надеждни китайски източници“ по веригата доставчици на Apple.

По отношение на характеристиките на новата машина, от предишни слухове знаем, че тя ще притежава USB Type-C и Thunderbolt 3, като се очаква компанията отново да неправи решителна крачка, като изостави MagSafe и Thunderbolt 2, както и традиционните USB портове. Тази стъпка изглежда наистина смела, доколкото видяхме толкова разнопосочни мнения след премахването на 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7.

В допълнение MacBook Pro 2016 ще разполага и с OLED сензорен екран, който ще замени функционалните бутони в гирната част на клавиатурата и с вграден Touch ID сензор за отпечатъци, вграден в бутона за включване, което ще повиши сигурността му.

Същият този доклад се опитва да предскаже и бъдещето на MacBook Air, като твърди че Apple ще прекрати производството на 11 инчовия модел, но ще продължи да предлага 13 инчовия му събрат. Това предположение изглежда е продиктувано от появата на 12 инчовия вариант в гамата на компанията.

За момента няма обявена точна дата, на която ще дебютират новите MacBook, което е леко обезпокоително като се има предвид, че вече мина средата на месеца, но можем само да се надяваме, че в следващите дни и това ще стане ясно, след като източниците все още говорят за октомври в своите доклади.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This