Точно когато слуховете за новия MacBook Pro утихнаха, се появи нов доклад, според който той не само ще бъде представен този месец, но и ще се появи на пазара. Информацията идва от „надеждни китайски източници“ по веригата доставчици на Apple.

По отношение на характеристиките на новата машина, от предишни слухове знаем, че тя ще притежава USB Type-C и Thunderbolt 3, като се очаква компанията отново да неправи решителна крачка, като изостави MagSafe и Thunderbolt 2, както и традиционните USB портове. Тази стъпка изглежда наистина смела, доколкото видяхме толкова разнопосочни мнения след премахването на 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7.

В допълнение MacBook Pro 2016 ще разполага и с OLED сензорен екран, който ще замени функционалните бутони в гирната част на клавиатурата и с вграден Touch ID сензор за отпечатъци, вграден в бутона за включване, което ще повиши сигурността му.

Същият този доклад се опитва да предскаже и бъдещето на MacBook Air, като твърди че Apple ще прекрати производството на 11 инчовия модел, но ще продължи да предлага 13 инчовия му събрат. Това предположение изглежда е продиктувано от появата на 12 инчовия вариант в гамата на компанията.

За момента няма обявена точна дата, на която ще дебютират новите MacBook, което е леко обезпокоително като се има предвид, че вече мина средата на месеца, но можем само да се надяваме, че в следващите дни и това ще стане ясно, след като източниците все още говорят за октомври в своите доклади.