Изберете страница

Новият MacBook Pro ще дебютира този месец

Точно когато слуховете за новия MacBook Pro утихнаха, се появи нов доклад, според който той не само ще бъде представен този месец, но и ще се появи на пазара. Информацията идва от „надеждни китайски източници“ по веригата доставчици на Apple.

По отношение на характеристиките на новата машина, от предишни слухове знаем, че тя ще притежава USB Type-C и Thunderbolt 3, като се очаква компанията отново да неправи решителна крачка, като изостави MagSafe и Thunderbolt 2, както и традиционните USB портове. Тази стъпка изглежда наистина смела, доколкото видяхме толкова разнопосочни мнения след премахването на 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7.

В допълнение MacBook Pro 2016 ще разполага и с OLED сензорен екран, който ще замени функционалните бутони в гирната част на клавиатурата и с вграден Touch ID сензор за отпечатъци, вграден в бутона за включване, което ще повиши сигурността му.

Същият този доклад се опитва да предскаже и бъдещето на MacBook Air, като твърди че Apple ще прекрати производството на 11 инчовия модел, но ще продължи да предлага 13 инчовия му събрат. Това предположение изглежда е продиктувано от появата на 12 инчовия вариант в гамата на компанията.

За момента няма обявена точна дата, на която ще дебютират новите MacBook, което е леко обезпокоително като се има предвид, че вече мина средата на месеца, но можем само да се надяваме, че в следващите дни и това ще стане ясно, след като източниците все още говорят за октомври в своите доклади.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This