Изберете Страница

Новият MacBook Pro надмина по продажби конкурентите си

След премиерата на дългоочакваното обновление на серията MacBook Pro на Apple, реакциите на потребителите бяха противоречиви, но сега по всичко изглежда, че гигантът от Купертино ще се смее последен.

За съвсем кратък период, MacBook Pro успя да изпревари по продажби своите основни конкуренти в лицето на XPS 13 и 15 инчовите модели на Dell и Surface Book на Microsoft, според анализа на Slice Intelligence.

1

Разбира се, обновената серия Pro модели, все още е далеч като резултат от ултра портативния 12 инчов MacBook на Apple, но да не забравяме, че старият модел беше в продажба повече от 18 месеца.

Slice Intelligence изчисли, че ако гигантът от Купертино продължи да продава своята обновена серия със същите темпове, то новият MacBook Pro ще надмине общият обем продажби на 12 инчовия модел в първата седмица от доставките си.

Компанията базира своите изчисления на анализ на електронните касови бележки на 4.4 милиона онлайн купувачи в САЩ, което несъмнено дава възможност за известно отклонение, но все пак може да се сметне като критерий за ефективност и това е още една добра новина за Apple, която миналата седмица обяви внушителните 103.6 % оперативна печалба от продажбите на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This