Изберете страница

Новият MacBook Pro надмина по продажби конкурентите си

След премиерата на дългоочакваното обновление на серията MacBook Pro на Apple, реакциите на потребителите бяха противоречиви, но сега по всичко изглежда, че гигантът от Купертино ще се смее последен.

За съвсем кратък период, MacBook Pro успя да изпревари по продажби своите основни конкуренти в лицето на XPS 13 и 15 инчовите модели на Dell и Surface Book на Microsoft, според анализа на Slice Intelligence.

1

Разбира се, обновената серия Pro модели, все още е далеч като резултат от ултра портативния 12 инчов MacBook на Apple, но да не забравяме, че старият модел беше в продажба повече от 18 месеца.

Slice Intelligence изчисли, че ако гигантът от Купертино продължи да продава своята обновена серия със същите темпове, то новият MacBook Pro ще надмине общият обем продажби на 12 инчовия модел в първата седмица от доставките си.

Компанията базира своите изчисления на анализ на електронните касови бележки на 4.4 милиона онлайн купувачи в САЩ, което несъмнено дава възможност за известно отклонение, но все пак може да се сметне като критерий за ефективност и това е още една добра новина за Apple, която миналата седмица обяви внушителните 103.6 % оперативна печалба от продажбите на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This