Изберете страница

Новият MacBook Pro надмина по продажби конкурентите си

След премиерата на дългоочакваното обновление на серията MacBook Pro на Apple, реакциите на потребителите бяха противоречиви, но сега по всичко изглежда, че гигантът от Купертино ще се смее последен.

За съвсем кратък период, MacBook Pro успя да изпревари по продажби своите основни конкуренти в лицето на XPS 13 и 15 инчовите модели на Dell и Surface Book на Microsoft, според анализа на Slice Intelligence.

1

Разбира се, обновената серия Pro модели, все още е далеч като резултат от ултра портативния 12 инчов MacBook на Apple, но да не забравяме, че старият модел беше в продажба повече от 18 месеца.

Slice Intelligence изчисли, че ако гигантът от Купертино продължи да продава своята обновена серия със същите темпове, то новият MacBook Pro ще надмине общият обем продажби на 12 инчовия модел в първата седмица от доставките си.

Компанията базира своите изчисления на анализ на електронните касови бележки на 4.4 милиона онлайн купувачи в САЩ, което несъмнено дава възможност за известно отклонение, но все пак може да се сметне като критерий за ефективност и това е още една добра новина за Apple, която миналата седмица обяви внушителните 103.6 % оперативна печалба от продажбите на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This