Изберете Страница

Новият MacBook Pro надмина по продажби конкурентите си

След премиерата на дългоочакваното обновление на серията MacBook Pro на Apple, реакциите на потребителите бяха противоречиви, но сега по всичко изглежда, че гигантът от Купертино ще се смее последен.

За съвсем кратък период, MacBook Pro успя да изпревари по продажби своите основни конкуренти в лицето на XPS 13 и 15 инчовите модели на Dell и Surface Book на Microsoft, според анализа на Slice Intelligence.

1

Разбира се, обновената серия Pro модели, все още е далеч като резултат от ултра портативния 12 инчов MacBook на Apple, но да не забравяме, че старият модел беше в продажба повече от 18 месеца.

Slice Intelligence изчисли, че ако гигантът от Купертино продължи да продава своята обновена серия със същите темпове, то новият MacBook Pro ще надмине общият обем продажби на 12 инчовия модел в първата седмица от доставките си.

Компанията базира своите изчисления на анализ на електронните касови бележки на 4.4 милиона онлайн купувачи в САЩ, което несъмнено дава възможност за известно отклонение, но все пак може да се сметне като критерий за ефективност и това е още една добра новина за Apple, която миналата седмица обяви внушителните 103.6 % оперативна печалба от продажбите на iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This