След премиерата на дългоочакваното обновление на серията MacBook Pro на Apple, реакциите на потребителите бяха противоречиви, но сега по всичко изглежда, че гигантът от Купертино ще се смее последен.

За съвсем кратък период, MacBook Pro успя да изпревари по продажби своите основни конкуренти в лицето на XPS 13 и 15 инчовите модели на Dell и Surface Book на Microsoft, според анализа на Slice Intelligence.

1

Разбира се, обновената серия Pro модели, все още е далеч като резултат от ултра портативния 12 инчов MacBook на Apple, но да не забравяме, че старият модел беше в продажба повече от 18 месеца.

Slice Intelligence изчисли, че ако гигантът от Купертино продължи да продава своята обновена серия със същите темпове, то новият MacBook Pro ще надмине общият обем продажби на 12 инчовия модел в първата седмица от доставките си.

Компанията базира своите изчисления на анализ на електронните касови бележки на 4.4 милиона онлайн купувачи в САЩ, което несъмнено дава възможност за известно отклонение, но все пак може да се сметне като критерий за ефективност и това е още една добра новина за Apple, която миналата седмица обяви внушителните 103.6 % оперативна печалба от продажбите на iPhone.