Изберете Страница

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone, твърди слух, разпространен буквално в “последната минута”, преди октомврийското хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчва на живо от Apple Park тази вечер от 20 часа българско време.

Според доклада не се очаква в този прорез да има FaceID сензор, но по този начин дисплеят ще се разпростре до края и рамката от горната страна ще стане още по-тънка. От двете му страни ще се визуализира системния бар на macOS, а в последната бета версия на операционната система са открити две нови резолюции – 3456 х 2234 и 3024 х 1964. Би следвало височината на прореза да е 74 пиксела, така ако тя се извади от общата височина, остатъкът на дисплея под него е точно 16:10.

Всъщност обаче не е много вероятно да видим точно тази функция в новите MacBook Pro именно заради липсата на FaceID, което от своя страна би било най-логичната причина компанията да реши да добави прорез в екрана във време, в което всички фенове очакват той да изчезне в следващите модели iPhone.

Слухът до голяма степен идва от един потребител на Reddit с никнейм U/NickXiao, който пусна дълъг пост за потенциалните функции на новите MacBook Pro. Самият той обаче посочва, че информацията му е от втора и дори от трета страна, тъй като няма никакви източници по веригата за доставки и товя я прави доста несигурна. В останалата част от поста си потребителят добавя някои по-често срещани и по-достоверни слухове за miniLED дисплеи, ProMotion, основен дизайн и по-голям избор на портове.

Сред останалите слухове преди официалното събитие, срещаме такива за изцяло черна клавиатура, вместо само областта около клавишите, по-големи вентилатори и по-дебело шаси. Предполагаемият прорез би паснал и на 1080р уеб камера, сензори TrueTone и микрофон, но няма особена логика в добавянето му, така че не приемайте тази информация на сериозно. Всъщност остават броени часове до октомврийското събитие на Apple и съвсем скоро ще разберем какви изненади ни е подготвила компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This