Изберете Страница

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone, твърди слух, разпространен буквално в “последната минута”, преди октомврийското хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчва на живо от Apple Park тази вечер от 20 часа българско време.

Според доклада не се очаква в този прорез да има FaceID сензор, но по този начин дисплеят ще се разпростре до края и рамката от горната страна ще стане още по-тънка. От двете му страни ще се визуализира системния бар на macOS, а в последната бета версия на операционната система са открити две нови резолюции – 3456 х 2234 и 3024 х 1964. Би следвало височината на прореза да е 74 пиксела, така ако тя се извади от общата височина, остатъкът на дисплея под него е точно 16:10.

Всъщност обаче не е много вероятно да видим точно тази функция в новите MacBook Pro именно заради липсата на FaceID, което от своя страна би било най-логичната причина компанията да реши да добави прорез в екрана във време, в което всички фенове очакват той да изчезне в следващите модели iPhone.

Слухът до голяма степен идва от един потребител на Reddit с никнейм U/NickXiao, който пусна дълъг пост за потенциалните функции на новите MacBook Pro. Самият той обаче посочва, че информацията му е от втора и дори от трета страна, тъй като няма никакви източници по веригата за доставки и товя я прави доста несигурна. В останалата част от поста си потребителят добавя някои по-често срещани и по-достоверни слухове за miniLED дисплеи, ProMotion, основен дизайн и по-голям избор на портове.

Сред останалите слухове преди официалното събитие, срещаме такива за изцяло черна клавиатура, вместо само областта около клавишите, по-големи вентилатори и по-дебело шаси. Предполагаемият прорез би паснал и на 1080р уеб камера, сензори TrueTone и микрофон, но няма особена логика в добавянето му, така че не приемайте тази информация на сериозно. Всъщност остават броени часове до октомврийското събитие на Apple и съвсем скоро ще разберем какви изненади ни е подготвила компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This