Изберете страница

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone

Новите MacBook Pro може да имат прорез, подобен на този на iPhone, твърди слух, разпространен буквално в “последната минута”, преди октомврийското хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчва на живо от Apple Park тази вечер от 20 часа българско време.

Според доклада не се очаква в този прорез да има FaceID сензор, но по този начин дисплеят ще се разпростре до края и рамката от горната страна ще стане още по-тънка. От двете му страни ще се визуализира системния бар на macOS, а в последната бета версия на операционната система са открити две нови резолюции – 3456 х 2234 и 3024 х 1964. Би следвало височината на прореза да е 74 пиксела, така ако тя се извади от общата височина, остатъкът на дисплея под него е точно 16:10.

Всъщност обаче не е много вероятно да видим точно тази функция в новите MacBook Pro именно заради липсата на FaceID, което от своя страна би било най-логичната причина компанията да реши да добави прорез в екрана във време, в което всички фенове очакват той да изчезне в следващите модели iPhone.

Слухът до голяма степен идва от един потребител на Reddit с никнейм U/NickXiao, който пусна дълъг пост за потенциалните функции на новите MacBook Pro. Самият той обаче посочва, че информацията му е от втора и дори от трета страна, тъй като няма никакви източници по веригата за доставки и товя я прави доста несигурна. В останалата част от поста си потребителят добавя някои по-често срещани и по-достоверни слухове за miniLED дисплеи, ProMotion, основен дизайн и по-голям избор на портове.

Сред останалите слухове преди официалното събитие, срещаме такива за изцяло черна клавиатура, вместо само областта около клавишите, по-големи вентилатори и по-дебело шаси. Предполагаемият прорез би паснал и на 1080р уеб камера, сензори TrueTone и микрофон, но няма особена логика в добавянето му, така че не приемайте тази информация на сериозно. Всъщност остават броени часове до октомврийското събитие на Apple и съвсем скоро ще разберем какви изненади ни е подготвила компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This