Второто поколение AirPods Pro на Apple ще стартира през следващата година, докато тази очакваме актуализация на стандартните AirPods. Говори се, че новите AirPods Pro ще разполагат с модернизирани сензори за движение, за да позволят проследяване с фокус върху фитнес функциите, а стандартния модел ще пристигне с актуализиран дизайн, подобен на този на Pro версията.

В предишен доклад на Bloomberg се посочва, че предстоящите AirPods Pro може да останат изцяло без стебло в полза на компактния дизайн, подобен на този на Galaxy Buds Plus. Изданието обаче отбелязва, че редица предизвикателства могат да накарат компанията да промени плановете си. Сега Bloomberg пише, че Apple е “тествала” този дизайн, което звучи сякаш не е гарантирано, че това ще е крайния вариант. Новите AirPods ще са първата актуализация на безжичната гама на компанията за повече от година, след като тя пусна AirPods Pro в края на 2019, а AirPods не са актуализирани от март същата година.

Наред с двата нови модела безжични слушалки, Apple работи върху HomePod, оборудван с екран и отделно устройство, подобно на Apple TV, което може да включва високоговорител и камера за видео разговори.