Изберете страница

Нова снимка на iPhone X дава повод за размисъл

Всички с нетърпение очакват появата на iPhone X по магазините на 3 ноември, въпреки, че закъснението му и слуховете за недостиг на бройки през първите месеци, накараха някой от феновете да изберат iPhone 8/8 Plus, вместо десетия юбилеен модел, който е с изцяло нов дизайн и много нови функции.

След като Apple представи iPhone X на 12 септември, изглежда служителите й по цял свят започнаха да го използват публично, тъй като в интернет пространството се появиха множество негови снимки в реалния живот. Те обикновено са скучни, но най-новата обръща внимание на един проблем, който със сигурност ще дразни част от бъдещите му собственици. Не става въпрос за частите от дисплея, около предната камера, въпреки че те се набиват в очи, а за новото съотношение на екрана.

На снимката виждаме предполагаем служител на Apple, който играе популярната игра Pokemon Go на своя iPhone X. Ако се вгледате внимателно обаче, ще видите, че интерфейсът на играта свършва далеч преди горната част на дисплея и това наистина е неприятен проблем.

Тъй като iPhone X е с много по-различно съотношение от останалите модели, приложенията няма да заемат целия екран, освен ако не бъдат специално преработени от създателите си. Вместо това те ще се свиват, за да се поберат на дисплея в подходящото съотношение. Въпреки факта, че екранът на iPhone X е по-голям като диагонал от този на който и да е друг iPhone, той е много тесен, в сравнение с останалите. В резултат на това, всички приложения, кото не са актуализирани, ще се визуализират като по-малки, от колкото на другите модели. Разбира се това не е краят на света и сигурно ще бъде само временно явление за повечето приложения, докато разработчиците им пуснат нужната актуализация, но все пак няма как да не ви направи впечатление.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This