Изберете страница

Нова снимка на iPhone X дава повод за размисъл

Всички с нетърпение очакват появата на iPhone X по магазините на 3 ноември, въпреки, че закъснението му и слуховете за недостиг на бройки през първите месеци, накараха някой от феновете да изберат iPhone 8/8 Plus, вместо десетия юбилеен модел, който е с изцяло нов дизайн и много нови функции.

След като Apple представи iPhone X на 12 септември, изглежда служителите й по цял свят започнаха да го използват публично, тъй като в интернет пространството се появиха множество негови снимки в реалния живот. Те обикновено са скучни, но най-новата обръща внимание на един проблем, който със сигурност ще дразни част от бъдещите му собственици. Не става въпрос за частите от дисплея, около предната камера, въпреки че те се набиват в очи, а за новото съотношение на екрана.

На снимката виждаме предполагаем служител на Apple, който играе популярната игра Pokemon Go на своя iPhone X. Ако се вгледате внимателно обаче, ще видите, че интерфейсът на играта свършва далеч преди горната част на дисплея и това наистина е неприятен проблем.

Тъй като iPhone X е с много по-различно съотношение от останалите модели, приложенията няма да заемат целия екран, освен ако не бъдат специално преработени от създателите си. Вместо това те ще се свиват, за да се поберат на дисплея в подходящото съотношение. Въпреки факта, че екранът на iPhone X е по-голям като диагонал от този на който и да е друг iPhone, той е много тесен, в сравнение с останалите. В резултат на това, всички приложения, кото не са актуализирани, ще се визуализират като по-малки, от колкото на другите модели. Разбира се това не е краят на света и сигурно ще бъде само временно явление за повечето приложения, докато разработчиците им пуснат нужната актуализация, но все пак няма как да не ви направи впечатление.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This