Всички с нетърпение очакват появата на iPhone X по магазините на 3 ноември, въпреки, че закъснението му и слуховете за недостиг на бройки през първите месеци, накараха някой от феновете да изберат iPhone 8/8 Plus, вместо десетия юбилеен модел, който е с изцяло нов дизайн и много нови функции.

След като Apple представи iPhone X на 12 септември, изглежда служителите й по цял свят започнаха да го използват публично, тъй като в интернет пространството се появиха множество негови снимки в реалния живот. Те обикновено са скучни, но най-новата обръща внимание на един проблем, който със сигурност ще дразни част от бъдещите му собственици. Не става въпрос за частите от дисплея, около предната камера, въпреки че те се набиват в очи, а за новото съотношение на екрана.

На снимката виждаме предполагаем служител на Apple, който играе популярната игра Pokemon Go на своя iPhone X. Ако се вгледате внимателно обаче, ще видите, че интерфейсът на играта свършва далеч преди горната част на дисплея и това наистина е неприятен проблем.

Тъй като iPhone X е с много по-различно съотношение от останалите модели, приложенията няма да заемат целия екран, освен ако не бъдат специално преработени от създателите си. Вместо това те ще се свиват, за да се поберат на дисплея в подходящото съотношение. Въпреки факта, че екранът на iPhone X е по-голям като диагонал от този на който и да е друг iPhone, той е много тесен, в сравнение с останалите. В резултат на това, всички приложения, кото не са актуализирани, ще се визуализират като по-малки, от колкото на другите модели. Разбира се това не е краят на света и сигурно ще бъде само временно явление за повечето приложения, докато разработчиците им пуснат нужната актуализация, но все пак няма как да не ви направи впечатление.