След като Apple използва почти идентичен дизайн за своя iPhone 7 трета поредна година, всички погледи и надежди за промяна са насочени към следващия десети, юбилеен модел на емблематичния смартфон.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и спекулации за бъдещия iPhone 8, за който се твърди, че ще има дисплей от край до край и изцяло стъклен корпус, но сега нов доклад на анализаторите от Barclays Research сочи, че той ще бъде и с изцяло нов формфактор.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на Apple, докладът твърди, че следващите модели на компанията ще разполагат с извити 5 и 5.8 инчови дисплеи, които няма да имат рамки, така че сегашният размер на смартфоните няма да се промени, или поне ще е много близък до сегашните си параметри. За разлика от предишните слухове, анализаторите от Barclays Research твърдят, че не само един, а и двата модела ще разполагат с този извит дисплей и може и да имат добре познатия ни хоум бутон, като той заедно със сензора за пръстови отпечатъци, ще се намира върху малък панел под дисплея, подобно на този на Xiaomi Mi Mix. За финал в доклада се посочва, че Apple ще предложи така чакания OLED дисплей само в един от своите модели – iPhone 8 Plus.

Разбира се още е твърде рано, за да си правим генерални изводи за това, как ще изглеждат следващите модели на Apple и дали те ще са два или три, ще имат ли хоум бутон или не и дали корпусът им ще е стъклен, метален или керамичен, но идеята за извит дисплей, витае отдавна и може би наистина ще стане реалност следващия септември. Едно е сигурно – гигантът от Купертино ще отпразнува подобаващо десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон!