Изберете страница

Нова информация потвърждава, че iPhone 8 ще бъде с изцяло нов дизайн

След като Apple използва почти идентичен дизайн за своя iPhone 7 трета поредна година, всички погледи и надежди за промяна са насочени към следващия десети, юбилеен модел на емблематичния смартфон.

През последните месеци станахме свидетели на много слухове и спекулации за бъдещия iPhone 8, за който се твърди, че ще има дисплей от край до край и изцяло стъклен корпус, но сега нов доклад на анализаторите от Barclays Research сочи, че той ще бъде и с изцяло нов формфактор.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на Apple, докладът твърди, че следващите модели на компанията ще разполагат с извити 5 и 5.8 инчови дисплеи, които няма да имат рамки, така че сегашният размер на смартфоните няма да се промени, или поне ще е много близък до сегашните си параметри. За разлика от предишните слухове, анализаторите от Barclays Research твърдят, че не само един, а и двата модела ще разполагат с този извит дисплей и може и да имат добре познатия ни хоум бутон, като той заедно със сензора за пръстови отпечатъци, ще се намира върху малък панел под дисплея, подобно на този на Xiaomi Mi Mix. За финал в доклада се посочва, че Apple ще предложи така чакания OLED дисплей само в един от своите модели – iPhone 8 Plus.

Разбира се още е твърде рано, за да си правим генерални изводи за това, как ще изглеждат следващите модели на Apple и дали те ще са два или три, ще имат ли хоум бутон или не и дали корпусът им ще е стъклен, метален или керамичен, но идеята за извит дисплей, витае отдавна и може би наистина ще стане реалност следващия септември. Едно е сигурно – гигантът от Купертино ще отпразнува подобаващо десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This