Редица източници сочат възможността iPhone 8 да няма извит дисплей, подобен на Infinity на Galaxy S8, както се говореше първоначално. Нов доклад от далечна Корея твърди, че Apple ще заложи на плоски OLED панели, свързани с една определена технология.

Samsung, LG и Apple работят върху процеса за ламиниране на дисплеи, който да отговаря на нуждите на гиганта. Според EtNews, компанията се интересува от създаването на iPhone с четири извити ръба на екрана, включителон и ъглите. Текущата технология за ламиниране обаче, ще попречи именно на ъглите да поддържат докосване, което явно е причината, поради която компанията ще се насочи към плосък OLED дисплей тази година.

В доклада се посочва, че Samsung и LG работят върху разрешаването на този проблем и предлагането на задоволителни решения, дори и ако това означава да се откажат от по-високите си печалби.

Един подобен смартфон, с четири извити ръба, би предложил на потребителите още по-добро съотношение екран-тяло, като ще позволи допълнително свиване на горната и долната рамка. Патенти на Apple разкриват широкоекранни дисплеи за iPhone и методи за включванена всички сензори и бутони в самия екран и това обяснява да голяма степен специфичните изисквания на гиганта към извития дисплей.

ETNews не е единствения източник на информация по отношение на смартфона с извити ръбове и докато неговия доклад се фокусира върху технологията за ламиниране, то Bloomberg посочва, че Apple тества амбициозен дизайн за своите тазгодишни модели.

„Apple изпробва амбициозни прототипи със същия леко извит дисплей и стоманена рамка, но стъклото е с по-драматични криви отгоре и отдолу, подобно на първия модел iPhone от 2007 година“ посочва изданието, като добавя, че доставчиците се борят за надеждно производтво на силно извити стъкла в масови количества.

Това най-вероятно е и причината, поради която iPhone 8 ще се придържа към плосък OLED дисплей, който ще има леко извитото 2.5 D стъкло като iPhone 7.

Разбира се слуховете около десетия, юбилеен модел iPhone са много разнопосочни и няма как да знаем, кои от тях ще се окажат истина, още повече, че множество източници твърдят, че компанията все още не се е спряла на финалния дизайн на своя iPhone 8 и експериментира с различни прототипи, така че ще се наложи да изчакаме до септември, за да видим какви изненади ни е приготвила тя, по случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон.