Изберете страница

Нова информация, във връзка с дизайна на iPhone 8

Редица източници сочат възможността iPhone 8 да няма извит дисплей, подобен на Infinity на Galaxy S8, както се говореше първоначално. Нов доклад от далечна Корея твърди, че Apple ще заложи на плоски OLED панели, свързани с една определена технология.

Samsung, LG и Apple работят върху процеса за ламиниране на дисплеи, който да отговаря на нуждите на гиганта. Според EtNews, компанията се интересува от създаването на iPhone с четири извити ръба на екрана, включителон и ъглите. Текущата технология за ламиниране обаче, ще попречи именно на ъглите да поддържат докосване, което явно е причината, поради която компанията ще се насочи към плосък OLED дисплей тази година.

В доклада се посочва, че Samsung и LG работят върху разрешаването на този проблем и предлагането на задоволителни решения, дори и ако това означава да се откажат от по-високите си печалби.

Един подобен смартфон, с четири извити ръба, би предложил на потребителите още по-добро съотношение екран-тяло, като ще позволи допълнително свиване на горната и долната рамка. Патенти на Apple разкриват широкоекранни дисплеи за iPhone и методи за включванена всички сензори и бутони в самия екран и това обяснява да голяма степен специфичните изисквания на гиганта към извития дисплей.

ETNews не е единствения източник на информация по отношение на смартфона с извити ръбове и докато неговия доклад се фокусира върху технологията за ламиниране, то Bloomberg посочва, че Apple тества амбициозен дизайн за своите тазгодишни модели.

„Apple изпробва амбициозни прототипи със същия леко извит дисплей и стоманена рамка, но стъклото е с по-драматични криви отгоре и отдолу, подобно на първия модел iPhone от 2007 година“ посочва изданието, като добавя, че доставчиците се борят за надеждно производтво на силно извити стъкла в масови количества.

Това най-вероятно е и причината, поради която iPhone 8 ще се придържа към плосък OLED дисплей, който ще има леко извитото 2.5 D стъкло като iPhone 7.

Разбира се слуховете около десетия, юбилеен модел iPhone са много разнопосочни и няма как да знаем, кои от тях ще се окажат истина, още повече, че множество източници твърдят, че компанията все още не се е спряла на финалния дизайн на своя iPhone 8 и експериментира с различни прототипи, така че ще се наложи да изчакаме до септември, за да видим какви изненади ни е приготвила тя, по случай десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This