Последната актуализацияна приложението WhatsApp Messenger за iOS, която беше пусната в неделя добавя някои забележителни нови функции, една от които е възможността да се споделят файлове от всякакъв вид в разговорите.

Това става с помощта на опцията „Document“ в менюто Share и доакато до момента файловете бяха ограничени до PDF документи, сега единственото ограничение е размерът им, който официално е 100 МВ.

Следващата новост е опцията да закачите даден чат в горната част на списъка, за да можете бързо да го намерите. Това може да стане, като плъзнете пръст върху самия чат на дясно и докоснете иконата на игла. Освен това вече имате възможността да маркирате няколко снимки, които сте получили, за да ги препратите, или изтриете по-бързо.

Новата версия включва и някои скрити функции, които изглежда все още се тестват, но наличието им предполага ,че скоро ще сатнат публично достояние. Сред тях е възпроизвеждането на видео от You Tube с поддръжка на функцията картина в картина и възможността за търсене на емотикони.

Накрая, но не на последно място в тази версия се очаква да бъде активирана новата опция Recall, която позволява на потребителите да изтриват текстове, изображения, клипове, GIF файлове, документи, цитирани съобщения и дори отговори на състояния, след като те вече са били изпратени, с уговорката това да се случи в петминутен прозорец.

Новата версия на WhatsApp вече е налична за изтегляне в App Store.