Изберете страница

Нова актуализация на WhatsApp предлага споделяне на множество формати

Последната актуализацияна приложението WhatsApp Messenger за iOS, която беше пусната в неделя добавя някои забележителни нови функции, една от които е възможността да се споделят файлове от всякакъв вид в разговорите.

Това става с помощта на опцията „Document“ в менюто Share и доакато до момента файловете бяха ограничени до PDF документи, сега единственото ограничение е размерът им, който официално е 100 МВ.

Следващата новост е опцията да закачите даден чат в горната част на списъка, за да можете бързо да го намерите. Това може да стане, като плъзнете пръст върху самия чат на дясно и докоснете иконата на игла. Освен това вече имате възможността да маркирате няколко снимки, които сте получили, за да ги препратите, или изтриете по-бързо.

Новата версия включва и някои скрити функции, които изглежда все още се тестват, но наличието им предполага ,че скоро ще сатнат публично достояние. Сред тях е възпроизвеждането на видео от You Tube с поддръжка на функцията картина в картина и възможността за търсене на емотикони.

Накрая, но не на последно място в тази версия се очаква да бъде активирана новата опция Recall, която позволява на потребителите да изтриват текстове, изображения, клипове, GIF файлове, документи, цитирани съобщения и дори отговори на състояния, след като те вече са били изпратени, с уговорката това да се случи в петминутен прозорец.

Новата версия на WhatsApp вече е налична за изтегляне в App Store.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This