Освен iPhone SE 2nd Generation, Apple обяви вчера, че стартира поръчките за новата Magic Keyboard за iPad Pro на сайта си, а доставките започат следващата седмица. Всъщност предишната информация беше, че клавиатурата ще е налична през май, така че новината идва изненадващо.

Аксесоарът, който компанията разкри миналия месец, заедно с пускането на новите 11 и 12.9 инчови iPad Pro модели, се прикрепя към тях с магнити, като осигурява плаващ конзолен дизайн с настройка на ъгъла на видимост до 130 градуса. Самата клавиатура е в пълен размер с подсветка на клавишите и ножичен механизъм, който осигурява 1мм ход. Има тракпад, който работи с iPadOS 13.4 и новата му функция за поддръжка на тракпад и мишки. По отношение на зареждането, имаме USB-C, а когато Magic Keyboard е затворена, микрофоните на iPad Pro се изключват, предотвратявайки компрометиране на аудио данни.

Въпреки, че идва с iPad Pro 2020, новата клавиатура е съвместима и с моделите iPad Pro от 2018 година. Цената за 11 инчов модел е 299 долара, а за 12.9 – 349 долара. Аксесоарът има оформление на над 30 езика и вече е наличен за поръчки.