Според нов доклад на Nikkei, следващата версия на кутийката на AirPods за безжично зареждане, ще може да залрежда и iPhone. Кутийката ще може да се използва по същия начин, както и AirPower – подложката за безжично зареждане на Apple, която все още не е дебютирала на пазара, а изданието се позовава на информация от източници по веригата за доставки.

Всъщност още миналата година Apple представи своята AirPower, за да се доближи с още една крачка до „истинското безжично бъдеще“, според Джони Айви. Компанията вече потвърди и, че работи върху нова кутийка за безжично зареждане за своите AirPods, която ще ги направи съвместими с AirPower, въпреки че не даде повече подробности, а нито един от двата продукта все още не е наличен на пазара.

Доста тррудно е да си представим как би могло да работи подобно зареждане, тъй като кутийката има малка батерия, в сравнение с iPhone – 398 mAh, но това не прави невъзможен варианта тя да се използва в аварийни ситуации. Така обаче би изисквало допълнителна платка в и без това малкото пространство на кутийката. Поставянето й върху iPhone пък би означавало поставянето му върху дисплея и би попречило на използването му по време на зареждане. Общо взето звучи малко вероятно да има подобен сценарий, но все пак това ще стане ясно, когато двете устройства излязат на пазара.