Nintendo пусна новата си голяма игра за iOS и Android  в четвъртък и трябва да отбележим, че според наблюденията на анализаторите, тя се представя наистина добре.

Fire Emblem Heroes е реализирала приходи от вътрешни покупки в размер 2,9 милиона долара само през първите 24 часа след премиерата си. Sensor Tower твърди, че това е един добър резултат, в сравнение с този на Super Mario Run, която донесе на компанията 8,4 милиона долара за същия период и Pokemon GO, която реализира 10,2 милиона за 24 часа.

Все пак трябва да отбележим, че Fire Emblem Heroes е едно по-малко известно заглавие за широката публика, а основните сваляния и покупки идват от родната страна на създателите й – Япония, където тази поредица е изключително популярна. Като говорим за изтегляния, новата игра на Nintendo отбеляза 2 милиона през първите 24 часа, което също е един не лош резултат, в сравнение с  Pokemon GO и Super Mario Run, които имаха съответно за същия период 4.2 и 6 милиона.

Fire Emblem Heroes е безплатна за игра, с допълнителни покупки в приложението, докато както знаете Super Mario Run изисква да заплатите 10 долара, за да отключите пълната й функционалност, което може би прави сравнението между двете малко неуместно, но все пак предстои да видим как ще се представи това ново заглавие, с течение на времето.