Преди месец Apple представи най-новите софтуерни иновации за всичките си платформи, като iOS 12 разбира се беше в центъра на събитието. Фокусът върху подобреното качество и скорост е ясен, но iPhone и iPad все пак ще получат и куп нови функции, като компанията акцентира върху повечето от тях по време на презентацията.

Някои на пръв поглед по-дребни подробности не бяха споменати и една от тях е новата версия на Apple Maps. За съжаление обаче, дори и да инсталирате бета версията на iOS 12, която е достатъчно стабилна, за да бъде използвана ежедневно, няма да видите новото приложение, освен, ако не живеете в Сан Франциско.

Quietly обаче разкри преди няколко дни, че само един технологичен репортер е получил ексклузивен достъп до тайния четиригодишен проект на Apple – новата версия на Apple Maps, която трябва да предостави много по-добро потребителско изживяване от предишната.

Компанията е преработила приложението от край до край, добавяйки нови функции, предназначени да го превърнат в конкурента на Google Maps, който винаги сме искали. Има още една подробност и тя е, че гигантът няма да пусне актуализацията за всички едновременно, а ще стартира с Bay Area, което означава, че ще трябва да почакаме още доста за подобренията.