Изберете страница

Никой не може да копира Steve Jobs Theater

Apple с право се гордее със своята Steve Jobs Theater в кампуса Apple Park и вече има патент за дизайна й, който ще спре опитите за копиране. Атрактивната срада от заоблено стъкло има подземна аудитория с 1000 места, пълна със скрити стени, високотехнологични проектори и кожени столове, които струват по 14 000 долара. Тя беше открита миналата година за премиерата на iPhone X, а най-вероятно там ще се състои и дебютът на тазгодишното поколение iPhone, въпреки че компанията все още не е обявила това официално.

Влизайки в сградата, напомняща някои от най-характерните Apple Store, посетителите получават достъп до Steve Jobs Theater под земята, до която може да се стигне или през спираловидно стълбище, или с помощта на един от двата асансьора, направени по поръчка. Тези асансьори се въртят докато се спускат, така че пътинците влизат и излизат от една и съща врата, въпреки че го правят от различни посоки. Самата Steve Jobs Theater разполага с прибираща се стена, зад която се намира скритата зона за тестове на продукти.

Не е ясно точно как Apple реши да назове залата на името на покойния Стив Джобс, въпреки че според слуховете, по време на строежа на Apple Park, предложението за това е дошло от Тим Кук, който посочил, че Стив би искал именно нещо такова.

Apple патентова дизайна на сградата и това не е нещо необичайно за компанията, която направи същото с екстериора на някои от магазините си и дори със стъклените стълбища вътре. Заявката за патент не предлага много нова информация, въпреки че включва имената на дизайнерите – Doo Ho Lee, директор на дизайна в Apple Retail Real Estate & Development; Тед Нордстрьом, архитект и старши мениджър в дизайнерския екип на Apple Retail; Уинстън Шу, директор на Associated Design Associates, и Mung Fei Yim, старши дизайнер в IDA.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This