Изберете Страница

Никой не може да копира Steve Jobs Theater

Apple с право се гордее със своята Steve Jobs Theater в кампуса Apple Park и вече има патент за дизайна й, който ще спре опитите за копиране. Атрактивната срада от заоблено стъкло има подземна аудитория с 1000 места, пълна със скрити стени, високотехнологични проектори и кожени столове, които струват по 14 000 долара. Тя беше открита миналата година за премиерата на iPhone X, а най-вероятно там ще се състои и дебютът на тазгодишното поколение iPhone, въпреки че компанията все още не е обявила това официално.

Влизайки в сградата, напомняща някои от най-характерните Apple Store, посетителите получават достъп до Steve Jobs Theater под земята, до която може да се стигне или през спираловидно стълбище, или с помощта на един от двата асансьора, направени по поръчка. Тези асансьори се въртят докато се спускат, така че пътинците влизат и излизат от една и съща врата, въпреки че го правят от различни посоки. Самата Steve Jobs Theater разполага с прибираща се стена, зад която се намира скритата зона за тестове на продукти.

Не е ясно точно как Apple реши да назове залата на името на покойния Стив Джобс, въпреки че според слуховете, по време на строежа на Apple Park, предложението за това е дошло от Тим Кук, който посочил, че Стив би искал именно нещо такова.

Apple патентова дизайна на сградата и това не е нещо необичайно за компанията, която направи същото с екстериора на някои от магазините си и дори със стъклените стълбища вътре. Заявката за патент не предлага много нова информация, въпреки че включва имената на дизайнерите – Doo Ho Lee, директор на дизайна в Apple Retail Real Estate & Development; Тед Нордстрьом, архитект и старши мениджър в дизайнерския екип на Apple Retail; Уинстън Шу, директор на Associated Design Associates, и Mung Fei Yim, старши дизайнер в IDA.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This