Apple с право се гордее със своята Steve Jobs Theater в кампуса Apple Park и вече има патент за дизайна й, който ще спре опитите за копиране. Атрактивната срада от заоблено стъкло има подземна аудитория с 1000 места, пълна със скрити стени, високотехнологични проектори и кожени столове, които струват по 14 000 долара. Тя беше открита миналата година за премиерата на iPhone X, а най-вероятно там ще се състои и дебютът на тазгодишното поколение iPhone, въпреки че компанията все още не е обявила това официално.

Влизайки в сградата, напомняща някои от най-характерните Apple Store, посетителите получават достъп до Steve Jobs Theater под земята, до която може да се стигне или през спираловидно стълбище, или с помощта на един от двата асансьора, направени по поръчка. Тези асансьори се въртят докато се спускат, така че пътинците влизат и излизат от една и съща врата, въпреки че го правят от различни посоки. Самата Steve Jobs Theater разполага с прибираща се стена, зад която се намира скритата зона за тестове на продукти.

Не е ясно точно как Apple реши да назове залата на името на покойния Стив Джобс, въпреки че според слуховете, по време на строежа на Apple Park, предложението за това е дошло от Тим Кук, който посочил, че Стив би искал именно нещо такова.

Apple патентова дизайна на сградата и това не е нещо необичайно за компанията, която направи същото с екстериора на някои от магазините си и дори със стъклените стълбища вътре. Заявката за патент не предлага много нова информация, въпреки че включва имената на дизайнерите – Doo Ho Lee, директор на дизайна в Apple Retail Real Estate & Development; Тед Нордстрьом, архитект и старши мениджър в дизайнерския екип на Apple Retail; Уинстън Шу, директор на Associated Design Associates, и Mung Fei Yim, старши дизайнер в IDA.