Изберете Страница

Никой не може да копира Steve Jobs Theater

Apple с право се гордее със своята Steve Jobs Theater в кампуса Apple Park и вече има патент за дизайна й, който ще спре опитите за копиране. Атрактивната срада от заоблено стъкло има подземна аудитория с 1000 места, пълна със скрити стени, високотехнологични проектори и кожени столове, които струват по 14 000 долара. Тя беше открита миналата година за премиерата на iPhone X, а най-вероятно там ще се състои и дебютът на тазгодишното поколение iPhone, въпреки че компанията все още не е обявила това официално.

Влизайки в сградата, напомняща някои от най-характерните Apple Store, посетителите получават достъп до Steve Jobs Theater под земята, до която може да се стигне или през спираловидно стълбище, или с помощта на един от двата асансьора, направени по поръчка. Тези асансьори се въртят докато се спускат, така че пътинците влизат и излизат от една и съща врата, въпреки че го правят от различни посоки. Самата Steve Jobs Theater разполага с прибираща се стена, зад която се намира скритата зона за тестове на продукти.

Не е ясно точно как Apple реши да назове залата на името на покойния Стив Джобс, въпреки че според слуховете, по време на строежа на Apple Park, предложението за това е дошло от Тим Кук, който посочил, че Стив би искал именно нещо такова.

Apple патентова дизайна на сградата и това не е нещо необичайно за компанията, която направи същото с екстериора на някои от магазините си и дори със стъклените стълбища вътре. Заявката за патент не предлага много нова информация, въпреки че включва имената на дизайнерите – Doo Ho Lee, директор на дизайна в Apple Retail Real Estate & Development; Тед Нордстрьом, архитект и старши мениджър в дизайнерския екип на Apple Retail; Уинстън Шу, директор на Associated Design Associates, и Mung Fei Yim, старши дизайнер в IDA.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This