iPhone X дебютира с две противоречиви характеристики миналата година– дизайнът с цял екран и прорез в горния край и системата True Depth, която се използва за Face ID. Всъщност решението за лицево разпознаване дойде, след като Apple реши да премахне физическия хоум бутон и така да разшири използваемата полш на екрана, като наред с това и да осигури на потребителите един по-сигурен начин за идентификация.

Както знаете, миналата година десетият юбилеен модел се забави значително, иманно поради проблеми с производството на компонентите за True Depth камерата, която подсигурява Face ID. Тази година обаче се очаква, всичките три нови модела iPhone, заедно с два нови iPad да поддържат спорната функция, твърди нов слух.

Доставчиците на 3D сензори за Face ID ще отбележат силна втора половина на годината, пише Digitimes. Източници по веригата за доставки са съобщили за сайта, че трите нови iPhone и два iPad, които ще бъдат пуснати в края на третото тримесечие, ще поддържат Face ID, което респективно значитлно ще повиши търсенето на ключови компоненти. Докладът не съдържа подробности за устройствата, но изброява различните доставчици, които ще се възползват от търсенето. За iPhone вече знаем, че се очакват три модела с 5.8, 6.1 и 6.5 инчови дисплеи, но що се отнася до iPad, компанията вече представи 9.7 инчов модел на достъпна цена, който обаче не разполага с Face ID. Наскоро Apple Insider посочи, че гигантът работи върху 11 инчов iPad Pro, който ще се появи заедно с 12.9 инчовия модел, а публикуваните концепции сочат, че таблетите ще поддържат лицево разпознаване и няма да имат хоум бутон, както посочи преди и анализаторът Минг-Чи Куо.