Изберете страница

Не инсталирайте iOS 14, съветват разработчици

Късно снощи Apple все пак пусна официалната версия на iOS 14, въпреки първоначалното объркване сред потребителите, създадено от закъснението. Разработчиците обаче, далеч не са доволни от едва 24 часовото предизвестие, което получиха. С малкото време да тестват своите приложения на iOS 14, те твърдят, че може да има изобилие от грешки и съветват потребителите да изчакат, докато операционната система стане по-стабилна.

Промяната в плановете на Apple, която обяви, че пуска официалните версии на своите операционни системи в деня след събитието, усложни процесите на тестване и отстраняване на грешки и принуди разработчиците да бързат, за да пуснат своите продукти, чрез официалния процес на Apple App Review. Това обаче може да се окаже катастрофа за собствениците на iPhone, които очакват плавен преход, а може да се натъкнат на грешки и неработещи приложения.

“Apple обикновено дава на разработчиците на iOS около седмица, преди новата операционна система да излезе официално, посочва Стив Тротън-Смит. Този прозорец е критичен период за консолидация, тъй като действа като предпазна мярка за разработчиците, за да се уверят те, че приложенията им са готови за стартиране и могат своевременно да преминат строгия процес на тестване, както и да открият всички грешки”.

Разработчикът се позовава на прекъсването на връзката между най-новата бета версия на инструмента на Apple, наречен Xcode и версията му, която всъщност ще позволи на колегите му да изпратят приложенията си в App Store, тъй като само ден преди това те са имали връзка с версията, съвместима с iOS 13. Смит съветва потребителите да не бързат с актуализацита, тъй като въпреки бета версиите, едва окончателната на Xcode разработчиците могат действитено да довършат своите приложения и да ги изпратят, а проверката им може да отнеме дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This