Изберете Страница

Не инсталирайте iOS 14, съветват разработчици

Късно снощи Apple все пак пусна официалната версия на iOS 14, въпреки първоначалното объркване сред потребителите, създадено от закъснението. Разработчиците обаче, далеч не са доволни от едва 24 часовото предизвестие, което получиха. С малкото време да тестват своите приложения на iOS 14, те твърдят, че може да има изобилие от грешки и съветват потребителите да изчакат, докато операционната система стане по-стабилна.

Промяната в плановете на Apple, която обяви, че пуска официалните версии на своите операционни системи в деня след събитието, усложни процесите на тестване и отстраняване на грешки и принуди разработчиците да бързат, за да пуснат своите продукти, чрез официалния процес на Apple App Review. Това обаче може да се окаже катастрофа за собствениците на iPhone, които очакват плавен преход, а може да се натъкнат на грешки и неработещи приложения.

“Apple обикновено дава на разработчиците на iOS около седмица, преди новата операционна система да излезе официално, посочва Стив Тротън-Смит. Този прозорец е критичен период за консолидация, тъй като действа като предпазна мярка за разработчиците, за да се уверят те, че приложенията им са готови за стартиране и могат своевременно да преминат строгия процес на тестване, както и да открият всички грешки”.

Разработчикът се позовава на прекъсването на връзката между най-новата бета версия на инструмента на Apple, наречен Xcode и версията му, която всъщност ще позволи на колегите му да изпратят приложенията си в App Store, тъй като само ден преди това те са имали връзка с версията, съвместима с iOS 13. Смит съветва потребителите да не бързат с актуализацита, тъй като въпреки бета версиите, едва окончателната на Xcode разработчиците могат действитено да довършат своите приложения и да ги изпратят, а проверката им може да отнеме дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This