Късно снощи Apple все пак пусна официалната версия на iOS 14, въпреки първоначалното объркване сред потребителите, създадено от закъснението. Разработчиците обаче, далеч не са доволни от едва 24 часовото предизвестие, което получиха. С малкото време да тестват своите приложения на iOS 14, те твърдят, че може да има изобилие от грешки и съветват потребителите да изчакат, докато операционната система стане по-стабилна.

Промяната в плановете на Apple, която обяви, че пуска официалните версии на своите операционни системи в деня след събитието, усложни процесите на тестване и отстраняване на грешки и принуди разработчиците да бързат, за да пуснат своите продукти, чрез официалния процес на Apple App Review. Това обаче може да се окаже катастрофа за собствениците на iPhone, които очакват плавен преход, а може да се натъкнат на грешки и неработещи приложения.

“Apple обикновено дава на разработчиците на iOS около седмица, преди новата операционна система да излезе официално, посочва Стив Тротън-Смит. Този прозорец е критичен период за консолидация, тъй като действа като предпазна мярка за разработчиците, за да се уверят те, че приложенията им са готови за стартиране и могат своевременно да преминат строгия процес на тестване, както и да открият всички грешки”.

Разработчикът се позовава на прекъсването на връзката между най-новата бета версия на инструмента на Apple, наречен Xcode и версията му, която всъщност ще позволи на колегите му да изпратят приложенията си в App Store, тъй като само ден преди това те са имали връзка с версията, съвместима с iOS 13. Смит съветва потребителите да не бързат с актуализацита, тъй като въпреки бета версиите, едва окончателната на Xcode разработчиците могат действитено да довършат своите приложения и да ги изпратят, а проверката им може да отнеме дни.