Изберете страница

Не инсталирайте iOS 14, съветват разработчици

Късно снощи Apple все пак пусна официалната версия на iOS 14, въпреки първоначалното объркване сред потребителите, създадено от закъснението. Разработчиците обаче, далеч не са доволни от едва 24 часовото предизвестие, което получиха. С малкото време да тестват своите приложения на iOS 14, те твърдят, че може да има изобилие от грешки и съветват потребителите да изчакат, докато операционната система стане по-стабилна.

Промяната в плановете на Apple, която обяви, че пуска официалните версии на своите операционни системи в деня след събитието, усложни процесите на тестване и отстраняване на грешки и принуди разработчиците да бързат, за да пуснат своите продукти, чрез официалния процес на Apple App Review. Това обаче може да се окаже катастрофа за собствениците на iPhone, които очакват плавен преход, а може да се натъкнат на грешки и неработещи приложения.

“Apple обикновено дава на разработчиците на iOS около седмица, преди новата операционна система да излезе официално, посочва Стив Тротън-Смит. Този прозорец е критичен период за консолидация, тъй като действа като предпазна мярка за разработчиците, за да се уверят те, че приложенията им са готови за стартиране и могат своевременно да преминат строгия процес на тестване, както и да открият всички грешки”.

Разработчикът се позовава на прекъсването на връзката между най-новата бета версия на инструмента на Apple, наречен Xcode и версията му, която всъщност ще позволи на колегите му да изпратят приложенията си в App Store, тъй като само ден преди това те са имали връзка с версията, съвместима с iOS 13. Смит съветва потребителите да не бързат с актуализацита, тъй като въпреки бета версиите, едва окончателната на Xcode разработчиците могат действитено да довършат своите приложения и да ги изпратят, а проверката им може да отнеме дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This