Изберете Страница

Не инсталирайте iOS 14, съветват разработчици

Късно снощи Apple все пак пусна официалната версия на iOS 14, въпреки първоначалното объркване сред потребителите, създадено от закъснението. Разработчиците обаче, далеч не са доволни от едва 24 часовото предизвестие, което получиха. С малкото време да тестват своите приложения на iOS 14, те твърдят, че може да има изобилие от грешки и съветват потребителите да изчакат, докато операционната система стане по-стабилна.

Промяната в плановете на Apple, която обяви, че пуска официалните версии на своите операционни системи в деня след събитието, усложни процесите на тестване и отстраняване на грешки и принуди разработчиците да бързат, за да пуснат своите продукти, чрез официалния процес на Apple App Review. Това обаче може да се окаже катастрофа за собствениците на iPhone, които очакват плавен преход, а може да се натъкнат на грешки и неработещи приложения.

“Apple обикновено дава на разработчиците на iOS около седмица, преди новата операционна система да излезе официално, посочва Стив Тротън-Смит. Този прозорец е критичен период за консолидация, тъй като действа като предпазна мярка за разработчиците, за да се уверят те, че приложенията им са готови за стартиране и могат своевременно да преминат строгия процес на тестване, както и да открият всички грешки”.

Разработчикът се позовава на прекъсването на връзката между най-новата бета версия на инструмента на Apple, наречен Xcode и версията му, която всъщност ще позволи на колегите му да изпратят приложенията си в App Store, тъй като само ден преди това те са имали връзка с версията, съвместима с iOS 13. Смит съветва потребителите да не бързат с актуализацита, тъй като въпреки бета версиите, едва окончателната на Xcode разработчиците могат действитено да довършат своите приложения и да ги изпратят, а проверката им може да отнеме дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This