Изберете страница

Настройка като нов или възстаноявване на бекъп при рестор на iPhone?

След като отдавна вече сме свикнали с удобството да парвим бекъп и да го възстановяваме след рестор на любимите си телефони, може би рядко се питате дали това всъщност е правилно, или трябва да настройм iPhone като нов и ръчно да качим използваните програми?

Всеки път, когато настройвате телефона след рестор чрез iTunes, получавате две възможности – Set up as new iPhone и Restore from this backup.

Първата очевидно означава, че телефонът ще изглежда така, както когато сте го извадили за пръв път от кутията след покупката, с прясна инсталация на iOS и приложенията на Apple в нея.

Втората опция дава възможност за архивиране и ви позволява да получите устройството си така, както е било преди рестора, или както е изглеждал стария ви модел iPhone, преди да го замените с този – заедно с всички използавни приложения и техните данни и настройки. В повечето ситуации, особено когато се възстановяват резервни копия на една и съща версия на операционната система (примерно бекъп от 11.2 се връща на 11.2.1), опциите са достатъчни, за да не трябва да правите нищо повече, но когато се премествате от една основна версия към следващата, трябва да изберете Set Up as New iPhone, защото много системни файлове са променени с ъпдейта и това ще ви предпази от евентуални грешки и проблеми.

Разбира се има и други случаи, когато настройката „като нов“ има по-голямо значение – например, когато искате да започнете на често с прясна инсталация на операционната система. Въпреки проверките, които се извърват на приложенията, публикувани в App Store, много от тях често причиняват различни главоболия, работят във фонов режим и източват батерията, като тези на Facebook например. Затова, ако имате някакъв проблем с телефона си и сте решили да му направите рестор, може би е по-добре да изберете по-трудния начин и да го настроите като нов, след което ръчно да свалите и настроите приложенията, които използвате. Това ще ви предпази от пренасяне на грешки, които са се архивирали заедно с останалите данни в бекъпа и съответно ще ви донесат същите главоболия, както и преди рестора.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This