Consumer Reports остави горчив вкус в устана на i-феновете тази седмица, като класира iPhone X на едва десета позиция, далеч зад Galaxy S8/S8 + и дори след останалите два тазгодишни модела iPhone . Въпреки, че iPhone X е безспорно изпъква с камерата, екрана си и Face ID, средната продължителност на живота на батерията му понижи оценката на нестопанската организация, но добрата новина е, че Apple ще поправи тази грешка следващата година.

Според слуховете, през 2018 година гигантът ще пусне на пазара цели три нови модела iPhone, два от които с OLED екран и един с LCD. В същото време обаче, новите бележки на известния анализатор Минг-Чи Куо сочат, че можем да очакваме подобрение на батерията, чийто капацитет ще варира между 2900mAh и 3000 mAh за по-малкия OLED модел, а при по-големия може да достигне до 3400 mAh. В момента текущите модели разполагат с 2691 и 2716 mAh L- образни батерии. Тази структура ще се запази и в техните наследници, като капацитетът ще бъде увеличен, а за 6.1 инчовия базов модел с LCD дисплей, батерията може би ще бъде малко по-малка. Тази информация допълва новината, че Apple ще осигури убийствен живот на батирите на своите бъдещи модели iPhone, благодарение на новия чип, който разработва.

Това разбира се са само прогнози, които не са подкрепени с доказателства от страна на компанията, или нейните доставчици, но въпреки това можем да се надяваме те да се сбъднат.