Изберете Страница

Наследникът на iPhone X няма да се продава по-добре от оригинала

Няколко дни след като един доклад посочи, че доставчиците на компоненти за iPhone очакват Apple да намали поръчките си за предстоящото тримесечие, един от най-важните партньори на гиганта отбеляза, че подажбите на смартфони от висок клас като цяло ще намаляет през 2018 година.

Този партньор е TSMC и е изключителен доставчик на мощния чип A11 Bionic за iPhone X и iPhone 8. Тайванският гигант ще произвежда и новия чип A12, който ще захранва тазгодишните модели iPhone. Изпълнителният директор на компанията заяви по време на отчета за приходите й за четвъртото тримесечие на миналата година, че доставките на топ модели ще се понижават, за сметка на тези на устройства от среден и нисък клас:

„По отношение на доставките, смартфоните от висок клас намаляват тази година“ обяви г-н Вей пред Nikkei.” Устройствата от среден и нисък клас ще се увеличат с няколко процентни пункта, а за TSMC общите приходи ще се запазят същите, спрямо 2017 година“.

През изминалата година мобилният бизнес представлява приблизително половината от приходите на TSMC от 33 милиарда долара, а Apple е един от най-важните клиенти на компанията. Според слуховете се очаква тази година гигантът от Купертино да пусне цели четири нови модела iPhone, като единият ще е наследник на малкия iPhone SE и най-вероятно ще го видим още през пролетта, а останалите три ще дебютират през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This