Изберете страница

Наследникът на iPhone X няма да се продава по-добре от оригинала

Няколко дни след като един доклад посочи, че доставчиците на компоненти за iPhone очакват Apple да намали поръчките си за предстоящото тримесечие, един от най-важните партньори на гиганта отбеляза, че подажбите на смартфони от висок клас като цяло ще намаляет през 2018 година.

Този партньор е TSMC и е изключителен доставчик на мощния чип A11 Bionic за iPhone X и iPhone 8. Тайванският гигант ще произвежда и новия чип A12, който ще захранва тазгодишните модели iPhone. Изпълнителният директор на компанията заяви по време на отчета за приходите й за четвъртото тримесечие на миналата година, че доставките на топ модели ще се понижават, за сметка на тези на устройства от среден и нисък клас:

„По отношение на доставките, смартфоните от висок клас намаляват тази година“ обяви г-н Вей пред Nikkei.” Устройствата от среден и нисък клас ще се увеличат с няколко процентни пункта, а за TSMC общите приходи ще се запазят същите, спрямо 2017 година“.

През изминалата година мобилният бизнес представлява приблизително половината от приходите на TSMC от 33 милиарда долара, а Apple е един от най-важните клиенти на компанията. Според слуховете се очаква тази година гигантът от Купертино да пусне цели четири нови модела iPhone, като единият ще е наследник на малкия iPhone SE и най-вероятно ще го видим още през пролетта, а останалите три ще дебютират през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This