Анализаторът от Digitimes Reserch, Люк Лин твърди, че наследникът на iPhone SE ще има стъклен заден панел и възможност за безжично зареждане, но няма да има 3D Touch поддръжка. Производството му, според Лин ще стартира през второто тримесечие, а официална премиера ще бъде през май или юни.

Всъщност тайванският сайт Digitimes има смесени резултати в предсказването на бъдещи продукти на Apple, но източниците му са по веригата за доставки на компоненти и не веднъж в миналото прогнозите му са се оказвали надеждни. Лин не споменава конкретно размера на предстоящия модел, но детайлите в доклада му съвпадат с предишни слухове за предстоящ 4 инчов iPhone, въпреки че тогава се спекулираше, че той ще бъде представен през първото тримесечие на годината.

Слуховете за спецификациите на наследника на iPhone SE се появиха още през август миналата година, когато индийският технологичен сайт Tekz24 заяви, че следващият модел ще работи с чипа А10 Fusion, ще има 2 GB оперативна и 128 GB вградена памет и по-голяма 1700 mAh батерия. През ноември Daily News съобщи, че Apple ще представи второто поколение iPhone SE през първата половина на 2018 година и той ще се сглобява във фабриката на Wistron в Бангалор, Индия. Наскоро тайванската компания TrendForce прогнозира, че гигантът планира да пусне телефона тази година, за да се фокусира върху устройствата от среден клас.

Apple не е правила ъпгрейд на своя iPhone SE, тъй като той стартира през март 2016 година, но удвои капацитета на вградената му памет от 64 на 128 GB през март миналата година.