Изберете страница

Наследникът на iPhone SE ще дебютира през май или юни

Анализаторът от Digitimes Reserch, Люк Лин твърди, че наследникът на iPhone SE ще има стъклен заден панел и възможност за безжично зареждане, но няма да има 3D Touch поддръжка. Производството му, според Лин ще стартира през второто тримесечие, а официална премиера ще бъде през май или юни.

Всъщност тайванският сайт Digitimes има смесени резултати в предсказването на бъдещи продукти на Apple, но източниците му са по веригата за доставки на компоненти и не веднъж в миналото прогнозите му са се оказвали надеждни. Лин не споменава конкретно размера на предстоящия модел, но детайлите в доклада му съвпадат с предишни слухове за предстоящ 4 инчов iPhone, въпреки че тогава се спекулираше, че той ще бъде представен през първото тримесечие на годината.

Слуховете за спецификациите на наследника на iPhone SE се появиха още през август миналата година, когато индийският технологичен сайт Tekz24 заяви, че следващият модел ще работи с чипа А10 Fusion, ще има 2 GB оперативна и 128 GB вградена памет и по-голяма 1700 mAh батерия. През ноември Daily News съобщи, че Apple ще представи второто поколение iPhone SE през първата половина на 2018 година и той ще се сглобява във фабриката на Wistron в Бангалор, Индия. Наскоро тайванската компания TrendForce прогнозира, че гигантът планира да пусне телефона тази година, за да се фокусира върху устройствата от среден клас.

Apple не е правила ъпгрейд на своя iPhone SE, тъй като той стартира през март 2016 година, но удвои капацитета на вградената му памет от 64 на 128 GB през март миналата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This