Видеоклиповете, в които се разопаковат различни продукти са полезен ресурс за потребителите, които искат да знаят какво точно ще получат в кутията, когато купуват скъпа нова техника. Ако те се отнасят до стари модели обаче, могат да са наистина забавни, защото е интересно да видим подобно устройство, от гледната точка на съвременните му наследници.

За съжаление подобни видеа се намират рядко, защото е трудно да откриете нов продукт, който е произведен преди толкова време. Въпреки това iJustine и MKBHD се обединиха, за да направят видео на един наистина рядък експонат, който мнозина от вас може би и не помнят – iBook G3 на Apple:

Само за забавление можем да сравним спецификациите на iBook G3 например със съвременния 13 инчов MacBook Pro – 300 MHz процесор, срещу 2.8 GHz, 64 MB RAM срещу 8GB, 6 GB хард диск, срещу 500 GB… Е, iBook G3 има и нещо, което MacBook Pro няма – CD устройство, но все пак тези характеристики звучат наистина като находка от праисторията, а клипчето си заслужава да бъде изгледано!