iPhone 8 има една основна 12 мегапикселова камера с обектив f/1.8 и оптична стабилизация, а iPhone 8 Plus добавя още една с f/2.8 бленда. Както знаете, от край време камерите на iPhone се класират на първите места и това се случи и тази година, след като DxOMark обяви, че тази на iPhone 8 Plus е „най-добрата камера на смартфон, която сме тествали до сега“.

Резултатът от DxOMark Mobile тестовете е 94 и поставя нов рекорд, побеждавайки 90-те точки, които имаше Google Pixel, дакото по-малкият модел iPhone 8 успя да отбележи 92 точки.

Въпреки, че характеристиките на камерата на по-стария iPhone 7 Plus, изглеждат почти идентични, подобренията „под капака“ дават на iPhone 8 Plus качество на изображението и увеличение на производителността в почти всяка от тестваните от нас категории“ пише DxOMark.

Резултатите от тестовете и пълната рецензия, можете да видите тук.

Що се отнася до портретния режим, който също получи някои подобрения тази година, излишно е да споменаваме, че по-сложната камера на телефона го поставя в много по-изгодно положение от неговите съперници, така че, ако си търсите добра причина да купите iPhone 8 Plus, то това със сигурност е неговата камера.