За втори път в историята на iPhone, се очаква Apple да представи три различни модела през септември. Всъщност компанията започна да предлага по два модела през 2014 година с дебюта на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, а миналата година представи цели три варианта. Сега обаче се очаква вместо да пусне наследниците на миналогодишните три модела, тя да избере два съвсем нови и една актуализирана версия на iPhone X. Двата OLED варианта са ясни – единият с 6.5 инчов дисплей, който към момента условно наричаме iPhone X Plus и един с 5.8 инчов екран, наследник на текущия флагман. Най-интригуващ обаче е третият модел, който се очаква да дойде с 6.1 инчов LCD дисплей, по-ниска цена и голяма част от функциите на останалите два. Той несъмнено ще бъде и най-продавания, тъй като ще оформи ниския ценови клас в гамата на компанията тази година. За съжаление обаче, нов доклад на Apple Insider сочи, че е възможно точно този модел да бъде в малки количества веднага след старта, или дори да се забави, както се случи с iPhone X миналат година.

Ако се върнем на по-старите слухове от множество източници, че iPhone X може да бъде преустановен тази есен, то на негово място ще се продава именно 6.1 инчовият вариант, който ще струва между 649 и 699 долара. Той ще има същия дизайн като останалите два OLED модела, но няма да има 3D Touch и ще предложи по-малко оперативна памет.

Сега анализаторът на Morgan Stanley, Кати Хюбърти посочва в бележките си към инвеститорите, че масовото производство на 6.1 инчовият iPhone ще се забави с един месец. Хубавото е, че тази прогноза първоначално визираше цели 6 месеца закъснение, така че явно нещата не са чак толкова зле. Въпреки всичко обаче, това закъснение ще окаже влияние при старта на устройствата, който наближава все повече и повече. Според Хюбърти, 6.1 инчовия iPhone ще излезе на пазара през октомври, докато останалите два ще са налични още в края на септември. Разбира се това са само прогнози и може би те няма да се сбъднат, но ако сте решили да си купите именно 6.1 инчовия LCD iPhone, имайте предвид предупреждението на анализаторите.