Изберете страница

Мъж почина от токов удар, опитвайки се да зареди iPhone в банята

Един мъж от Лондон стана жертва на токов удар и почина в дома си, след като се опита да използва своя iPhone, зареждайки го в банята.

Според доклад на Daily Mail, тялото на Ричард Бул е било открито от съпругата му, която първоначално помислила, че е бил нападнат, заради множеството изгаряния. Полицейският комисар Крейг Патсън разказва пред изданието, че първоначално е предположил и самоубийство, но когато пристигнал на мястото на инцидента, установил, че всичко е в резултат на нещастен случай.

Кабелът на зарядното, намерен в близост сочи, че телефонът се е зареждал, когато Бул се е опитал да го използва и удължителят е бил в контакт с водата, което е причинило токов удар. Съдебният лекар д-р Шон Къмингс планира да напише писмо до Apple с искане компанията да предупреждава изрично своите клиенти, че зареждаенто на устройствата й в близост до вода е опасно.

За съжаление пристрастеността към мобилните устройства в наши дни придобива внушителни размери и ние не искаме да се отделяме от тях дори и за миг, а това понякога може да бъде изключително опасно. Разбира се всеки разумен човек би предположил евентуалните последствия от контакта между ток и вода, но явно това не е достатъчно и фаталният инцидент го доказва.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This