Изберете страница

Мъж почина от токов удар, опитвайки се да зареди iPhone в банята

Един мъж от Лондон стана жертва на токов удар и почина в дома си, след като се опита да използва своя iPhone, зареждайки го в банята.

Според доклад на Daily Mail, тялото на Ричард Бул е било открито от съпругата му, която първоначално помислила, че е бил нападнат, заради множеството изгаряния. Полицейският комисар Крейг Патсън разказва пред изданието, че първоначално е предположил и самоубийство, но когато пристигнал на мястото на инцидента, установил, че всичко е в резултат на нещастен случай.

Кабелът на зарядното, намерен в близост сочи, че телефонът се е зареждал, когато Бул се е опитал да го използва и удължителят е бил в контакт с водата, което е причинило токов удар. Съдебният лекар д-р Шон Къмингс планира да напише писмо до Apple с искане компанията да предупреждава изрично своите клиенти, че зареждаенто на устройствата й в близост до вода е опасно.

За съжаление пристрастеността към мобилните устройства в наши дни придобива внушителни размери и ние не искаме да се отделяме от тях дори и за миг, а това понякога може да бъде изключително опасно. Разбира се всеки разумен човек би предположил евентуалните последствия от контакта между ток и вода, но явно това не е достатъчно и фаталният инцидент го доказва.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This