Един мъж от Лондон стана жертва на токов удар и почина в дома си, след като се опита да използва своя iPhone, зареждайки го в банята.

Според доклад на Daily Mail, тялото на Ричард Бул е било открито от съпругата му, която първоначално помислила, че е бил нападнат, заради множеството изгаряния. Полицейският комисар Крейг Патсън разказва пред изданието, че първоначално е предположил и самоубийство, но когато пристигнал на мястото на инцидента, установил, че всичко е в резултат на нещастен случай.

Кабелът на зарядното, намерен в близост сочи, че телефонът се е зареждал, когато Бул се е опитал да го използва и удължителят е бил в контакт с водата, което е причинило токов удар. Съдебният лекар д-р Шон Къмингс планира да напише писмо до Apple с искане компанията да предупреждава изрично своите клиенти, че зареждаенто на устройствата й в близост до вода е опасно.

За съжаление пристрастеността към мобилните устройства в наши дни придобива внушителни размери и ние не искаме да се отделяме от тях дори и за миг, а това понякога може да бъде изключително опасно. Разбира се всеки разумен човек би предположил евентуалните последствия от контакта между ток и вода, но явно това не е достатъчно и фаталният инцидент го доказва.