Изберете страница

Моите първи впечатления от Apple Watch Series 1

Тази година Дядо Коледа ми донесе подаръците малко по-рано и освен розовото бижу iPhone 7, получих и бял 38 мм Apple Watch Series 1.

Няма да ви разказвам за iPhone 7, защото вече имах възможността да споделя впечатления от него преди, а ще се спра по-подробно на часовника, който въпреки че не е от Series 2, е едно наистина добро предложение на приемлива цена.

Всъщност от както го сложих на ръката си, аз почти не се разделям с него. Толкова удобно приляга, че почти не го усещам, но когато го сваля за зареждане, определено ми липсва. На снимките може да ви се струва голям и някак си тромав, но всъщност е много елегантен и нежен, а размерът на дисплея (в моя случай 38 мм) е напълно достатъчен, за да виждате добре известията.

След сдвояването му с телефона, основните настройки се правят от приложението Watch, а самият часовник разполага с лента за нотификации, която се издърпва от горната част на дисплея и контролен панел за основните функции, който подобно на този при iPhone се извиква с плъзгане от долу на горе.

С многобройните лица, които можете да настроите на циферблата, на практика никога няма да скучаете, но аз избрах това с Мини Маус, заради дребната наглед подробност, че при докосване ми казва колко е часа, което всъщност е адски удобно. Както и при телефона, аз не съм свикнала да слушам музика на часовника, но тази опция също е налична и много добре интегрирана. Всъщност почти всички приложения, които имам на iPhone, могат да се извикат и на Apple Watch, което е наистина удобно и практично, когато сте в движение.

Освен за получаване на нотификации от приложенията, часовникът може да се използва и за приемане и извършване на разговор, което го прави прекрасен помощник на шофьорите, които не обичат да използват хендсфри.

От няколко дни на него можете да виждате и основните нотификации от популярната игра Pokemon GO и дори да извършвате някои елементарни действия в нея, без да вадите телефона си от джоба.

Това, което най-много ми допадна през първите дни е, че часовничето може да се настрои така, че да показва дискретни нотификации, дори когато телефонът ви е в режим Do Not Disturb, който аз всъщност често използвам у дома. С моя начин на употреба и при денонощно носене, новото ми бижу успя да изкара почти два дни с едно зареждане на батерията, което разбира се не може да се сравнява с постиженията на различни фитнес тракери, но е приемливо, след като дори компанията обещава 18 часа автономност.

Любопитна подробност е, че с помощта му, можете дори да отговаряте и на съобщения, но трябва или да диктувате текста на Siri, или да пишете буква по буква, като системата не разпознава кирилица. Можете да използвате и ефекти, които са налични в iMessage или емотикони.

Ако отдавна сте решили да си купите Apple Watch, но все още се колебаете, трябва да ви предупредя, че той е доста крехък и податлив на одрасквания, а когато такова устройство се намира на китката на ръката ви, рано или късно това ще се случи, така че е добре да го защитите с прозрачен кейс и удароустойчив стъклен протектор. Ако се притеснявате да не го изгубите – това няма как да стане, тъй като каишката се закопчава здраво и приляга към ръката, което прави откачването й дефакто невъзможно по време на движение.

Знам, че на пазара има стотици предложения в тази пазарна ниша, но това, което отличава Apple Watch от останалите е прекрасната симбиоза с другите устройства на Apple, която няма как да се получи при комбинацията им с часовник с Android Wear например. Разбира се, всеки има свой собствен вкус и право на мнение, но лично аз бих препоръчала на всички собственици на iPhone, които си търсят умен часовник, именно Apple Watch!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This