Изберете страница

Може ли iPhone да работи като тъчпад за MacBook?

Отговорът на този въпрос е „Да“ и това се доказва от нов патент на Apple, открит от Apple Insider наскоро. В него се описват два варианта, като при единия лаптопът служи като докинг станция, а цялата изчислителна мощ се поема от iPhone, който е разположен на мястото на тракпада.

Във втория вариант виждаме нещо, не чак толкова невероятно – iPad, който служи като екран за MacBook. Като имаме предвид многобройните външни клавиатури, които превръщат таблета в мини компютър, тази идея не изглежда невъзможна.

Всъщност тази идея съвсем не е нова и опити за подобна трансформация са правили и други компании, сред които Motorola, с нейния Atrix 4G и HP с Elite X3 Lapdock. Тези опити обаче нямаха успех, може би поради факта, че потребителите използват своите телефони и лаптопи по съвсем различен начин, те са свикнали да сменят смартфона си периодично, на една или две години, докато лаптопът се радва на значително по-дълъг живот и употреба.

Ако приемем, че идеята бъде реализирана примерно в първия си вариант и цялата изчислителна мощ, легне на плещите на iPhone, то това би довело до много по-честата смяна на устройството, за за може то да отговаря на нарастващите изисквания. В момента има много потребители, които с удоволствие използват своите MacBook Pro 2009 и не намират причина да ги сменят с по-нова машина. Именно тези потребителски навици, биха се оказали пречка пред успешното внедряване на горната идея, най-малкото поради финансови причини. Естествено, съществуването на този патент, съвсем не означава, че той ще се материализира в реални устройства, но идеята, макар и любопитна, сякаш е предварително обречена на провал.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This