Изберете Страница

Може ли iPhone да работи като тъчпад за MacBook?

Отговорът на този въпрос е „Да“ и това се доказва от нов патент на Apple, открит от Apple Insider наскоро. В него се описват два варианта, като при единия лаптопът служи като докинг станция, а цялата изчислителна мощ се поема от iPhone, който е разположен на мястото на тракпада.

Във втория вариант виждаме нещо, не чак толкова невероятно – iPad, който служи като екран за MacBook. Като имаме предвид многобройните външни клавиатури, които превръщат таблета в мини компютър, тази идея не изглежда невъзможна.

Всъщност тази идея съвсем не е нова и опити за подобна трансформация са правили и други компании, сред които Motorola, с нейния Atrix 4G и HP с Elite X3 Lapdock. Тези опити обаче нямаха успех, може би поради факта, че потребителите използват своите телефони и лаптопи по съвсем различен начин, те са свикнали да сменят смартфона си периодично, на една или две години, докато лаптопът се радва на значително по-дълъг живот и употреба.

Ако приемем, че идеята бъде реализирана примерно в първия си вариант и цялата изчислителна мощ, легне на плещите на iPhone, то това би довело до много по-честата смяна на устройството, за за може то да отговаря на нарастващите изисквания. В момента има много потребители, които с удоволствие използват своите MacBook Pro 2009 и не намират причина да ги сменят с по-нова машина. Именно тези потребителски навици, биха се оказали пречка пред успешното внедряване на горната идея, най-малкото поради финансови причини. Естествено, съществуването на този патент, съвсем не означава, че той ще се материализира в реални устройства, но идеята, макар и любопитна, сякаш е предварително обречена на провал.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This