Изберете Страница

Може ли iPhone да работи като тъчпад за MacBook?

Отговорът на този въпрос е „Да“ и това се доказва от нов патент на Apple, открит от Apple Insider наскоро. В него се описват два варианта, като при единия лаптопът служи като докинг станция, а цялата изчислителна мощ се поема от iPhone, който е разположен на мястото на тракпада.

Във втория вариант виждаме нещо, не чак толкова невероятно – iPad, който служи като екран за MacBook. Като имаме предвид многобройните външни клавиатури, които превръщат таблета в мини компютър, тази идея не изглежда невъзможна.

Всъщност тази идея съвсем не е нова и опити за подобна трансформация са правили и други компании, сред които Motorola, с нейния Atrix 4G и HP с Elite X3 Lapdock. Тези опити обаче нямаха успех, може би поради факта, че потребителите използват своите телефони и лаптопи по съвсем различен начин, те са свикнали да сменят смартфона си периодично, на една или две години, докато лаптопът се радва на значително по-дълъг живот и употреба.

Ако приемем, че идеята бъде реализирана примерно в първия си вариант и цялата изчислителна мощ, легне на плещите на iPhone, то това би довело до много по-честата смяна на устройството, за за може то да отговаря на нарастващите изисквания. В момента има много потребители, които с удоволствие използват своите MacBook Pro 2009 и не намират причина да ги сменят с по-нова машина. Именно тези потребителски навици, биха се оказали пречка пред успешното внедряване на горната идея, най-малкото поради финансови причини. Естествено, съществуването на този патент, съвсем не означава, че той ще се материализира в реални устройства, но идеята, макар и любопитна, сякаш е предварително обречена на провал.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар