Ден преди дългоочакваното есенно събитие, на което Apple ще представи трите си нови модела iPhone, нов доклад твърди, че най-евтиния от тях може би няма да бъде в достатъчни количества веднага след старта си на пазара.

Докато повечето потребители очакват с нетърпение 6.5 инчовия OLED модел, който ще се нарича iPhone Xs Max/Plus и се предполага, че именно той няма да достига по рафтовете в магазините, Bloomberg посочва, че всъщност 6.1 инчовият LCD вариант ще бъде по-труден за намиране.

Като причина за недостига в доклада се цитират „незначителни проблеми с фоновото осветление на LCD екрана, според хора, запознати с въпроса“. Това твърдение си противоречи и по-стари изявления на The Wall Street Jornal, че Apple поръчва по-големи количества LCD панели, за да подсигури очакваното търсене на по-евтиния модел iPhone.

Всъщност подобни производствени проблеми, съпътстващи старта на устройство на компанията, не са нещо ново. Те съпътстват почти всяко такова с нов дизайн от iPhone 4 насам, а въпреки, че iPhone Xc ще има някой ключови разлики с останалите два модела, той може би ще е най-продаваният вариант тази есен именно заради цената си, която се очаква да варира между 700 и 800 долара.