Да, може би вече знаем потенциалната дата, на която ще се състои пролетното събитие на Apple и най-сетне ще видим iPhone 9, а и много други изненади.

Нов доклад предполага, че компанията може да проведе медийно събитие в последния ден на март, а то ще бъде последвано от пускането на нов софтуер и iPhone 9, само след няколко дни. Може би това е само слух, но все пак трябва да го вземем под внимание.

Всъщност влиятелни анализатори прогнозираха, че новият iPhone 9 ще дебютира през март, но това беше преди избухването на епидемията от коронавирус в Китай. Все пак Минг-Чи Куо все още вярва, че ще получим бюджетното устройство и още няколко изненади от Apple, през първата половина на годината, а неотдавнашен доклад на iPhone-Ticker потвърждава тези прогнози. Новите слухове сочат, че скоро можем да станем свидетели на старта на iPhone 9, а Apple ще проведе специално медийно събитие на 31 март. Заедно с бюджетния модел ще получим и нови продукти – подложка за безжично зареждане, MacBook и др. На 1 април пък, компанията ще пусне официално iOS 13.4, а iPhone 9 ще излезе на пазара на 3 април. Тази схема изглежда доста подобна на тази, която видяхме миналата година, когато Apple проведе събитието си, посветено на услугите News+, Apple Card и Apple Arcade на 25 март. Тогава на 27 март компанията проведе събитие, посветено на образованието и новите iPad. Сега може би остава само да изчакаме официалното потвърждение от страна на гиганта.