Изберете страница

Можем ли да записваме разговори с iPhone?

Сигурно много пъти ви се е налагало да запишете някой важен разговор и сте търсили приложение, подходящо за целта? Има един наистина лесен трик да направите това, като използвате само и единствено вашия любим iPhone и неговата гласова поща.

Така не само ще получите запис на разговора, но и ще можете да го споделите в последствие като аудио файл. Единствената уловка е, че трябва да имате настроена гласова поща на своя номер и предварително да имате съгласието на отсрещната страна, за да започнете записа, тъй като закоът го изисква.

Как работи този трик?

Всъщност трябва да обедините разговора с гласовата поща и да създадете конферентен разговор, между своя номер, пощата и отсрещната страна. След като повикването завърши, записът ще се появи в пощата, а вие ще получите известие за това в долния десен ъгъл на дайлъра.

Ето самите стъпки:

  • Отворете дайлъра и се обадете на човека, с когото искате да говорите както обикновено.
  • Обяснете му, че ще направите запис и искайте разрешението му, като добавите, че ще задържите разговора за момент, за да пуснете функцията.
  • След това натиснете бутона „Add Call” и наберете собствения си номер, което ще изпрати повикването директно към гласовата поща.
  • След като гласовото съобщение започне да се записва, натиснете бутона „Merge Calls”, за да го слеете с разговора на живо, който сте задържали.

Това е всичко и въобще не е сложно, а трикът се използва от много журналисти за лесен запис на разговори, без допълнително оборудване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This