Сигурно много пъти ви се е налагало да запишете някой важен разговор и сте търсили приложение, подходящо за целта? Има един наистина лесен трик да направите това, като използвате само и единствено вашия любим iPhone и неговата гласова поща.

Така не само ще получите запис на разговора, но и ще можете да го споделите в последствие като аудио файл. Единствената уловка е, че трябва да имате настроена гласова поща на своя номер и предварително да имате съгласието на отсрещната страна, за да започнете записа, тъй като закоът го изисква.

Как работи този трик?

Всъщност трябва да обедините разговора с гласовата поща и да създадете конферентен разговор, между своя номер, пощата и отсрещната страна. След като повикването завърши, записът ще се появи в пощата, а вие ще получите известие за това в долния десен ъгъл на дайлъра.

Ето самите стъпки:

  • Отворете дайлъра и се обадете на човека, с когото искате да говорите както обикновено.
  • Обяснете му, че ще направите запис и искайте разрешението му, като добавите, че ще задържите разговора за момент, за да пуснете функцията.
  • След това натиснете бутона „Add Call” и наберете собствения си номер, което ще изпрати повикването директно към гласовата поща.
  • След като гласовото съобщение започне да се записва, натиснете бутона „Merge Calls”, за да го слеете с разговора на живо, който сте задържали.

Това е всичко и въобще не е сложно, а трикът се използва от много журналисти за лесен запис на разговори, без допълнително оборудване.