Изберете Страница

Можем ли да записваме разговори с iPhone?

Сигурно много пъти ви се е налагало да запишете някой важен разговор и сте търсили приложение, подходящо за целта? Има един наистина лесен трик да направите това, като използвате само и единствено вашия любим iPhone и неговата гласова поща.

Така не само ще получите запис на разговора, но и ще можете да го споделите в последствие като аудио файл. Единствената уловка е, че трябва да имате настроена гласова поща на своя номер и предварително да имате съгласието на отсрещната страна, за да започнете записа, тъй като закоът го изисква.

Как работи този трик?

Всъщност трябва да обедините разговора с гласовата поща и да създадете конферентен разговор, между своя номер, пощата и отсрещната страна. След като повикването завърши, записът ще се появи в пощата, а вие ще получите известие за това в долния десен ъгъл на дайлъра.

Ето самите стъпки:

  • Отворете дайлъра и се обадете на човека, с когото искате да говорите както обикновено.
  • Обяснете му, че ще направите запис и искайте разрешението му, като добавите, че ще задържите разговора за момент, за да пуснете функцията.
  • След това натиснете бутона „Add Call” и наберете собствения си номер, което ще изпрати повикването директно към гласовата поща.
  • След като гласовото съобщение започне да се записва, натиснете бутона „Merge Calls”, за да го слеете с разговора на живо, който сте задържали.

Това е всичко и въобще не е сложно, а трикът се използва от много журналисти за лесен запис на разговори, без допълнително оборудване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This