Изберете Страница

Можем ли да записваме разговори с iPhone?

Сигурно много пъти ви се е налагало да запишете някой важен разговор и сте търсили приложение, подходящо за целта? Има един наистина лесен трик да направите това, като използвате само и единствено вашия любим iPhone и неговата гласова поща.

Така не само ще получите запис на разговора, но и ще можете да го споделите в последствие като аудио файл. Единствената уловка е, че трябва да имате настроена гласова поща на своя номер и предварително да имате съгласието на отсрещната страна, за да започнете записа, тъй като закоът го изисква.

Как работи този трик?

Всъщност трябва да обедините разговора с гласовата поща и да създадете конферентен разговор, между своя номер, пощата и отсрещната страна. След като повикването завърши, записът ще се появи в пощата, а вие ще получите известие за това в долния десен ъгъл на дайлъра.

Ето самите стъпки:

  • Отворете дайлъра и се обадете на човека, с когото искате да говорите както обикновено.
  • Обяснете му, че ще направите запис и искайте разрешението му, като добавите, че ще задържите разговора за момент, за да пуснете функцията.
  • След това натиснете бутона „Add Call” и наберете собствения си номер, което ще изпрати повикването директно към гласовата поща.
  • След като гласовото съобщение започне да се записва, натиснете бутона „Merge Calls”, за да го слеете с разговора на живо, който сте задържали.

Това е всичко и въобще не е сложно, а трикът се използва от много журналисти за лесен запис на разговори, без допълнително оборудване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft прекратява поддръжката на своята клавиатура SwiftKey за iOS, а самото приложение ще бъде премахнато от App Store от 5 октомври, потвърди самата компания. В отговор на запитване от страна на ZDNet за повече информация заради липсата на актуализация на...

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Apple може да добави ексклузивни функции в iPhone 15 Pro Max, в опит да насърчи още повече потребителите да...

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик iPhone 13 Pro Max, според годишното издание на Display Technology Shoot-On на Display Mate. Въпреки, че iPhone 14 Pro Max има същата разделителна способност като 13 Pro Max, Apple...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This