Изберете Страница

Можем ли да записваме разговори с iPhone?

Сигурно много пъти ви се е налагало да запишете някой важен разговор и сте търсили приложение, подходящо за целта? Има един наистина лесен трик да направите това, като използвате само и единствено вашия любим iPhone и неговата гласова поща.

Така не само ще получите запис на разговора, но и ще можете да го споделите в последствие като аудио файл. Единствената уловка е, че трябва да имате настроена гласова поща на своя номер и предварително да имате съгласието на отсрещната страна, за да започнете записа, тъй като закоът го изисква.

Как работи този трик?

Всъщност трябва да обедините разговора с гласовата поща и да създадете конферентен разговор, между своя номер, пощата и отсрещната страна. След като повикването завърши, записът ще се появи в пощата, а вие ще получите известие за това в долния десен ъгъл на дайлъра.

Ето самите стъпки:

  • Отворете дайлъра и се обадете на човека, с когото искате да говорите както обикновено.
  • Обяснете му, че ще направите запис и искайте разрешението му, като добавите, че ще задържите разговора за момент, за да пуснете функцията.
  • След това натиснете бутона „Add Call” и наберете собствения си номер, което ще изпрати повикването директно към гласовата поща.
  • След като гласовото съобщение започне да се записва, натиснете бутона „Merge Calls”, за да го слеете с разговора на живо, който сте задържали.

Това е всичко и въобще не е сложно, а трикът се използва от много журналисти за лесен запис на разговори, без допълнително оборудване.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар