Изберете страница

Много фенове на Apple изневериха на марката, преминавайки към Samsung

Изглежда, че феновете на Apple вече не са така лоялни към марката и много от тях са заменили своя iPhone за най-новите модели на Samsung.
Всъщност задържането на iPhone през тази година е спаднало с 15.2% по данни на CNET, получени от услугата за размяна BankMyCell.

Статистиката обхваща най-новия цикъл на подмяна и взима под внимоние всички сделки с телефони, които BankMyCell е улеснила в периода от октомври 2018 година, а Samsung е най-облагодетелствана от спада в лоялността към Apple. Докладът подчертава, че докато 26% от хората са сменили своя iPhone X с друга марка, то само 7.7% от потребителите на Galaxy S9 са преминали към iPhone, а останалите 92.3% са останали в лагера на Android. Всъщност 18% от замените на iPhone са в полза на Samsung. BankMyCell посочва, че лоялността на феновете към iPhone e достигнала най-ниската си точка от 2011 година насам, като е 73%, в сравнение с рекордните 92% през 2017 година.

Това обаче не разкрива цялата истина. Проучването се основава на данни от само 38 000 души, които са клиенти на BankMyCell, а това е твърде малка част от клиентите на Apple, за да направят резултатите меродавни. Всъщност доклади от миналата година показват, че iPhone Xs и iPhone Xs Max са поставили толкова добро начало на продажбите, че са подпомогнали средната продажна цена на Apple за смартфони да достигне нови висоти. През януари тази година Тим Кук предупреди акционерите, че компанията очаква спад в приходите от окло 9 милиарда долара, поради отслабеното търсене на iPhone особено в Китай, а скоро след това тенденцията достигна и Индия, където продажбите през първото тримесечие спаднаха с 42%, в сравнение с миналата година. Не всичко обаче е лоша новина за гиганта от Купертино, защото докато продажбите на iPhone намаляват, то развлекателния бизнес на компанията процъфтява, догонвайки Netflix.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This