Изберете Страница

Мит: Затварянето на използваните приложения удължава живота на батерията!

След като вчера започнахме с развенчаването на най-популярните митове за удължаване на живота на батерията, днес ще разгледаме още един, а именно – затварянето на използваните приложения, преди да оставим телефона в покой, за да се пести батерия. За съжаление и това не е вярно и просто няма смисъл да кликате хоум бутона излишно, за да ги изчистите от мултитаскинга!

В действителност всички приложения, които вече не използвате, включително мултимедия и социални мрежи, остават замразени в оперативната памет и не работят, след като вече не са на екран, което означава, че спокойно можете да мислите за тях като за скрийншоти. Разбира се и тук има някои изключения, които засягат работата им във фонов режим и това са приложения, като навигация или плейъри за музика, които трябва да бъдат изключвани, но като цяло App Switcher прави точно това, за което е предназначен – помага ви бързо да отворите наскоро използваните приложения, без да ги чакате да заредят. Лесно можете да установите кои от тях продължават да работят във фонов режим, кото отворите Settings – General – Background App Refresh и от същото място, можете да изберете на кои ще позволите да го правят и на кои не.

Как можем да докажем това? Ако рестартирате телефона си, ще забележите, че отворените преди това приложения, отново са там така, както сте ги оставили. Единствената причина за т.нар. Force close или принудително затваряне, би могла да бъде крашване на самата апликация. Всичко в iOS е добре оптимизирано и няма смисъл да губите време в затварянето на вече използвани приложения, те просто остават като отпечатък в системата, за да могат да бъдат отворени по-бързо при следващото повикване.

Много от вас го правят по навик, тъй като преди това са използвали Android и там наистина има нужда всички отворени вече приложения, да бъдат затваряни, като дори съществуват редица програми, които правят това вместо вас, но тук, при iOS това не е нужно и единствения ефект, който ще има върху телефона ви е по-бързото амортизиране на хоум бутона от честата употреба.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар