Следващият Apple Watch няма да бъде толкова зависим от iPhone, поне за някои от моделите си, прогнозира популярният анализатор Минг-Чи Куо.

Да, ключовата фраза е „някои от моделите“, тъй като според Куо, часовникът ще има няколко разновидности, част от които ще разполагат с LTE чип и ще предлагат клетъчна свързаност, а друга – не. За съжаление обаче, независимият Apple Watch може би ще бъде предназначен само за някои пазари и оператори, тъй като няма да поддържа 3G.  В доклада специално се споменават операторите AT&T, Verizon, T-Mobile и Sprint, които ще предлагат LTE модела, а данни за цената му все още липсват.

Освен добавянето на клетъчна съвместимост в някои от моделите, слуховете твърдяха, че следващото поколение на умния часовник ще дойде и с пълен редизан, съответстващ на този на десетия юбилеен модел iPhone, което обаче няма да се случи според анализатора. Куо твърди в своя доклад, че часовникът ще запази същия форм-фактор и пак ще се предлага в два размера – 38 и 42 мм.

Що се отнася до продажбите, анализаторът предполага, че Apple ще достави 17.5 – 18 милиона часовници тази година, като 8 – 9 милиона от тях ще са от новите модели, а по-малко от половината се пада на тези с LTE модем.

Ако Apple следва традицията, ще видим новия Apple Watch Series 3 през септември, заедно с iPhone 8 и можем само да се надяваме, че Куо греши и компанията ще ни предложи един наистина различен и много по-самостоятелен часовник.