Изберете страница

Матово черният iPhone 7 също страда от проблеми с покритието

Когато миналия септември Apple представи своите два нови нюанса черно, всички се надявахме те да са по-устойчиви на надраскване от този на iPhone 5, след който компанията спря разцветката, заменяйки я със Space Gray, заради грозното олющване на покритието по ръбовете на телефона. Оказва се обаче, че това май не е така. След като първите оплаквания от лъскаво черния JetBlack се появиха преди месец, сега има подобен проблем и с матово черния нюанс на iPhone 7.

Доста обширна тема във форумите на компанията съдържа редица оплаквания от страна на потребители, които са закупили именно този цвят телефони и в последствие откриват, че боята им се изтрива по ръбовете, около говорителите или бутоните.

„Аз използвам матово черен iPhone 7 Plus от около месец, който е напълно защитен от силиконов кейс и стъклен протектор“ пише един от тях с никнейм syazwanmnoor. „Просто свалям калъфчето веднъж седмично, за да избърша праха, който може да е влязъл, но вчера открих, че вече има следи по ъглите му до бутона за увеличаване на звука, като първоначално си помислих, че това е просто прах, но когато се опитах да го забърша с микрофибърна кърпа, видях, че прозира метала под боята. Наистина съм много разочарован от това, което се случва с моя iPhone, защото се грижа много за него!”

Човек би си помислил, че подобен проблем ще бъде покрит от гаранцията, но всъщност това не е така. В чат със служител от съпорта, потребителят установява, че подобни козметични повреди не се покриват от нея и това е само един от многото случай, описани в темата. Можете да видите за какво става въпрос в следващите снимки:

Каквото и да си говорим, явно компанията няма късмет с черните нюанси, и изминалите години за съжаление не са допринесли за по-доброто качество на покритието. Можем само да се надяваме, че бройките, които сме закупили и пазим внимателно, няма да заприличат на горните снимки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This