Когато миналия септември Apple представи своите два нови нюанса черно, всички се надявахме те да са по-устойчиви на надраскване от този на iPhone 5, след който компанията спря разцветката, заменяйки я със Space Gray, заради грозното олющване на покритието по ръбовете на телефона. Оказва се обаче, че това май не е така. След като първите оплаквания от лъскаво черния JetBlack се появиха преди месец, сега има подобен проблем и с матово черния нюанс на iPhone 7.

Доста обширна тема във форумите на компанията съдържа редица оплаквания от страна на потребители, които са закупили именно този цвят телефони и в последствие откриват, че боята им се изтрива по ръбовете, около говорителите или бутоните.

„Аз използвам матово черен iPhone 7 Plus от около месец, който е напълно защитен от силиконов кейс и стъклен протектор“ пише един от тях с никнейм syazwanmnoor. „Просто свалям калъфчето веднъж седмично, за да избърша праха, който може да е влязъл, но вчера открих, че вече има следи по ъглите му до бутона за увеличаване на звука, като първоначално си помислих, че това е просто прах, но когато се опитах да го забърша с микрофибърна кърпа, видях, че прозира метала под боята. Наистина съм много разочарован от това, което се случва с моя iPhone, защото се грижа много за него!”

Човек би си помислил, че подобен проблем ще бъде покрит от гаранцията, но всъщност това не е така. В чат със служител от съпорта, потребителят установява, че подобни козметични повреди не се покриват от нея и това е само един от многото случай, описани в темата. Можете да видите за какво става въпрос в следващите снимки:

Каквото и да си говорим, явно компанията няма късмет с черните нюанси, и изминалите години за съжаление не са допринесли за по-доброто качество на покритието. Можем само да се надяваме, че бройките, които сме закупили и пазим внимателно, няма да заприличат на горните снимки!