Изберете Страница

Матово черният iPhone 7 също страда от проблеми с покритието

Когато миналия септември Apple представи своите два нови нюанса черно, всички се надявахме те да са по-устойчиви на надраскване от този на iPhone 5, след който компанията спря разцветката, заменяйки я със Space Gray, заради грозното олющване на покритието по ръбовете на телефона. Оказва се обаче, че това май не е така. След като първите оплаквания от лъскаво черния JetBlack се появиха преди месец, сега има подобен проблем и с матово черния нюанс на iPhone 7.

Доста обширна тема във форумите на компанията съдържа редица оплаквания от страна на потребители, които са закупили именно този цвят телефони и в последствие откриват, че боята им се изтрива по ръбовете, около говорителите или бутоните.

„Аз използвам матово черен iPhone 7 Plus от около месец, който е напълно защитен от силиконов кейс и стъклен протектор“ пише един от тях с никнейм syazwanmnoor. „Просто свалям калъфчето веднъж седмично, за да избърша праха, който може да е влязъл, но вчера открих, че вече има следи по ъглите му до бутона за увеличаване на звука, като първоначално си помислих, че това е просто прах, но когато се опитах да го забърша с микрофибърна кърпа, видях, че прозира метала под боята. Наистина съм много разочарован от това, което се случва с моя iPhone, защото се грижа много за него!”

Човек би си помислил, че подобен проблем ще бъде покрит от гаранцията, но всъщност това не е така. В чат със служител от съпорта, потребителят установява, че подобни козметични повреди не се покриват от нея и това е само един от многото случай, описани в темата. Можете да видите за какво става въпрос в следващите снимки:

Каквото и да си говорим, явно компанията няма късмет с черните нюанси, и изминалите години за съжаление не са допринесли за по-доброто качество на покритието. Можем само да се надяваме, че бройките, които сме закупили и пазим внимателно, няма да заприличат на горните снимки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This