Изберете Страница

Масовото производство на iPhone 12 ще се забави, твърди The Wall Street Journal

Новите модели iPhone може би ще пристигнат малко по-късно тази година, твърди The Wall Street Journal. Забавянето ще е в рамките на месец и не е ясно как точно ще се отрази това на старта на iPhone 12.

Както знаете, компанията обикновено представя новите си модели в средата на септември, но засилва масовото им производство в началото на лятото, за да бъде всичко готово през август. Според изданието обаче, тази година Apple ще сглобява някои от новите модели iPhone от юли до септември, което ще доведе до закъснение с един месец, спрямо обичайните срокове. Това може да означава няколко неща – компанията може да представи новите си модели iPhone през септември, но да ги пусне на пазара месец по-късно. Може да има постепенно пускане, като някои от моделите могат да пристигнат по-рано от други, както през 2017 iPhone X излезе два месеца по-късно от iPhone 8, или просто стартът на всички модели да бъде отложен с месец.

Докладът на WSJ обобщава всички по-стари слухове, посочвайки че компанията планира да стартира общо четири модела iPhone – един 5.4 инчов, два 6.1 инчови и един 6.7 инчов, като всички те ще има OLED дисплеи. Основната причина за това забавяне разбира се е пандемията от COVID-19, която през януари спря голяма част от веригата за доставки на Apple в Китай. Оттогава фабриките отново отварят, но магазините на компанията в редица държави още са затворени, поради ограниченията в тях. Всичко това неминуемо се е отразило и на начина, по който Apple развива iPhone, като инженерните екипи трябва да ръководят китайските си колеги, чрез сглобяване на прототипи във видео разговори.

Предположенията за старта на новите модели iPhone са разнопосочни, през март Nikkei заяви, че Apple е обсъдила забавянето “с месеци”, поради ограничения във веригана за доставки и потенциалното отслабване на търсенето, няколко дни по-късно Bloomberg посочи, че гигантът все още планира старт през есента. Този месец Apple пусна iPhone 2nd Generation без специално събитие, приблизително две седмици по-късно от първоначалните предположения, но този модел е много по-лесен за производство от новите модели, тъй като споделя много части с iPhone 8. Явно ще се наложи да изчакаме още, докато разберем кога ще можем да видим новото поколение iPhone и кога то ще достигне до рафтовете на магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This