Изберете страница

Масовото производство на iPhone 12 ще се забави, твърди The Wall Street Journal

Новите модели iPhone може би ще пристигнат малко по-късно тази година, твърди The Wall Street Journal. Забавянето ще е в рамките на месец и не е ясно как точно ще се отрази това на старта на iPhone 12.

Както знаете, компанията обикновено представя новите си модели в средата на септември, но засилва масовото им производство в началото на лятото, за да бъде всичко готово през август. Според изданието обаче, тази година Apple ще сглобява някои от новите модели iPhone от юли до септември, което ще доведе до закъснение с един месец, спрямо обичайните срокове. Това може да означава няколко неща – компанията може да представи новите си модели iPhone през септември, но да ги пусне на пазара месец по-късно. Може да има постепенно пускане, като някои от моделите могат да пристигнат по-рано от други, както през 2017 iPhone X излезе два месеца по-късно от iPhone 8, или просто стартът на всички модели да бъде отложен с месец.

Докладът на WSJ обобщава всички по-стари слухове, посочвайки че компанията планира да стартира общо четири модела iPhone – един 5.4 инчов, два 6.1 инчови и един 6.7 инчов, като всички те ще има OLED дисплеи. Основната причина за това забавяне разбира се е пандемията от COVID-19, която през януари спря голяма част от веригата за доставки на Apple в Китай. Оттогава фабриките отново отварят, но магазините на компанията в редица държави още са затворени, поради ограниченията в тях. Всичко това неминуемо се е отразило и на начина, по който Apple развива iPhone, като инженерните екипи трябва да ръководят китайските си колеги, чрез сглобяване на прототипи във видео разговори.

Предположенията за старта на новите модели iPhone са разнопосочни, през март Nikkei заяви, че Apple е обсъдила забавянето “с месеци”, поради ограничения във веригана за доставки и потенциалното отслабване на търсенето, няколко дни по-късно Bloomberg посочи, че гигантът все още планира старт през есента. Този месец Apple пусна iPhone 2nd Generation без специално събитие, приблизително две седмици по-късно от първоначалните предположения, но този модел е много по-лесен за производство от новите модели, тъй като споделя много части с iPhone 8. Явно ще се наложи да изчакаме още, докато разберем кога ще можем да видим новото поколение iPhone и кога то ще достигне до рафтовете на магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This