Изберете страница

Масивно изтичане разкрива почти всичко за серията iPhone 12

Apple ще представи новото поколение iPhone утре, по време на виртуално събитие, но до момента се натрупаха множество слухове и спекулации за телефоните, които ще видим. Сега обаче, масивен теч разкрива повечето подробности, благодарение на инсайдера Канг, който има добра репутация в това отношение.

Започвайки с устройствата, които ще дебютират утре, Канг твърди, че Apple ще представи четири нови iPhone и HomePod Mini, който ще се захранва от чип S5 и ще е с размер само 3.3 инча, а очакваната му цена е 99 долара. Ако това се окаже вярно, Apple ще застраши сериозно доминацията на Amazon Echo на пазара.

Да преминем обаче кам това, което потребителите очакват най-много – iPhone 12, за който инсайдерът дава подробности за цветове, памет и цени:

  • iPhone 12 Mini ще е с 5.4 инчов дисплей и 64/128/256 GB памет в черно, бяло, червено, синьо и зелено, а цената му ще започва от 699 долара.
  • iPhone 12 ще е със същата конфигурация на паметта, но с 6.1 инчов дисплей, ще дебютира в същите разцветки с начална цена 799 долара.
  • Следва iPhone 12 Pro със 128/256/ 512 GB памет, 6.1 инчов дисплей в златисто, сребърно, графитено и синьо, чиято начална цена ще е 999 долара.
  • И накрая iPhone 12 Pro Max със 128/256/512 GB памет, 6.7 инчов диспей, златисто, сребристо, графитено и синьо и цена от 1099 долара.

Що се отнася до наличностите, предварителните поръчки за iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще стартират през третата седмица на октомври, като двата модела ще бъдат пуснати в продажба седмица след това. Предварителните поръчки за iPhone 12 Mini и iPhone 12 Pro Max ще започнат следващия месец, а наличности на пазара ще има през четвъртата седмица на ноември.

И четирите модела iPhone 12 ще поддържат 5G, но поддръжката на mmWave може да е ограничена до дуото iPhone 12 Pro за САЩ. В кутиите на смартфоните няма да придсъстват адаптер за зареждане и слушалки.

Допълнителната информация включва още фактът, че екраните на моделите от серия iPhone 12 ще използват технологията Super Retina XDR и ще имат защитен слой от керамичен субстрат. Те ще поддържат 15 W безжично зареждане и ще могат да записват Dolby Vision клипове и ще имат Smart Data Mode, който ще ограничава някои приложения до 4G в опит да спестят енергия, докато тези, които изискват по-бърза връзка, ще използват 5G.

По отношение на харудера на камерата, Apple е подобрила функцията Smart HDR, както и производителността на нощния режим, а нейната технология Deep Fusion също може да се похвали с надстройка. iPhone 12 и iPhone 12 Mini ще разполагат с двойна камера, а iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max – с тройна и сензор LiDAR. Широкоъгълната камера ще е с f/1.6 бленда и ще се използва 7-елементен обектив. Оптичното увеличение на iPhone 12 pro обаче ще е ограничено до 4х, докато телефото камерата на iPhone 12 Pro Max ще предложи 5х оптично увеличение.

Разбира се няма как да вярваме на 100% на тези макар и интересни твърдения, но за щастие остава само ден до момента, в който най-сетне ще разберем какво е подготвила Apple за своите фенове тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This