Изберете страница

Масивно изтичане разкрива почти всичко за серията iPhone 12

Apple ще представи новото поколение iPhone утре, по време на виртуално събитие, но до момента се натрупаха множество слухове и спекулации за телефоните, които ще видим. Сега обаче, масивен теч разкрива повечето подробности, благодарение на инсайдера Канг, който има добра репутация в това отношение.

Започвайки с устройствата, които ще дебютират утре, Канг твърди, че Apple ще представи четири нови iPhone и HomePod Mini, който ще се захранва от чип S5 и ще е с размер само 3.3 инча, а очакваната му цена е 99 долара. Ако това се окаже вярно, Apple ще застраши сериозно доминацията на Amazon Echo на пазара.

Да преминем обаче кам това, което потребителите очакват най-много – iPhone 12, за който инсайдерът дава подробности за цветове, памет и цени:

  • iPhone 12 Mini ще е с 5.4 инчов дисплей и 64/128/256 GB памет в черно, бяло, червено, синьо и зелено, а цената му ще започва от 699 долара.
  • iPhone 12 ще е със същата конфигурация на паметта, но с 6.1 инчов дисплей, ще дебютира в същите разцветки с начална цена 799 долара.
  • Следва iPhone 12 Pro със 128/256/ 512 GB памет, 6.1 инчов дисплей в златисто, сребърно, графитено и синьо, чиято начална цена ще е 999 долара.
  • И накрая iPhone 12 Pro Max със 128/256/512 GB памет, 6.7 инчов диспей, златисто, сребристо, графитено и синьо и цена от 1099 долара.

Що се отнася до наличностите, предварителните поръчки за iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще стартират през третата седмица на октомври, като двата модела ще бъдат пуснати в продажба седмица след това. Предварителните поръчки за iPhone 12 Mini и iPhone 12 Pro Max ще започнат следващия месец, а наличности на пазара ще има през четвъртата седмица на ноември.

И четирите модела iPhone 12 ще поддържат 5G, но поддръжката на mmWave може да е ограничена до дуото iPhone 12 Pro за САЩ. В кутиите на смартфоните няма да придсъстват адаптер за зареждане и слушалки.

Допълнителната информация включва още фактът, че екраните на моделите от серия iPhone 12 ще използват технологията Super Retina XDR и ще имат защитен слой от керамичен субстрат. Те ще поддържат 15 W безжично зареждане и ще могат да записват Dolby Vision клипове и ще имат Smart Data Mode, който ще ограничава някои приложения до 4G в опит да спестят енергия, докато тези, които изискват по-бърза връзка, ще използват 5G.

По отношение на харудера на камерата, Apple е подобрила функцията Smart HDR, както и производителността на нощния режим, а нейната технология Deep Fusion също може да се похвали с надстройка. iPhone 12 и iPhone 12 Mini ще разполагат с двойна камера, а iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max – с тройна и сензор LiDAR. Широкоъгълната камера ще е с f/1.6 бленда и ще се използва 7-елементен обектив. Оптичното увеличение на iPhone 12 pro обаче ще е ограничено до 4х, докато телефото камерата на iPhone 12 Pro Max ще предложи 5х оптично увеличение.

Разбира се няма как да вярваме на 100% на тези макар и интересни твърдения, но за щастие остава само ден до момента, в който най-сетне ще разберем какво е подготвила Apple за своите фенове тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This